НАЈДОБАР КВАЛИТЕТ
Производите дистрибуирани од Дистрибуција на црви се однесуваат на италијански компании кои можат да се пофалат повеќегодишни искуства во областа на производството на опрема за компримиран воздух и исто така присутни со странски продукции / комерцијализации, тие се внимателни кон еволуцијата на глобалниот пазар. Предложените производи се направени според високи стандарди за квалитет, користејќи компоненти на водечките компании на меѓународниот пазар, гарантирајќи доверливост e следливост. Особено внимание беше посветено на заштеда на енергија со цел создавање високо ефикасни производи. Секоја машина е произведена под строга контрола на квалитетот и со последно тестирање и покрај проверка дали функционалните параметри одговараат на наведените во техничкиот лист со податоци, непосредната функционалност е загарантирана од првиот почеток.

Постојан мотор на магнет
Постојан електричен мотор со магнет со интегрирана единица за завртки со сооднос 1: 1 за пренос за максимална ефикасност и одлична сигурност.
Тој директно го придвижува компресорот, нема лежишта, еластични споеви или заптивки за коленестото вратило, со што се елиминираат сите делови што се предмет на абење, протекување и замена.
За сите модели TORIN DRIVE мотор / единица за завртки.

ТОЈ МОТОР
Електричен мотор со висока ефикасност (IE3) Ip55 класа F за максимална сигурност способен да гарантира долготрајно работење. За модели до 15Kw AEG мотор, од 18Kw до 22Kw AEG / SIEMENS, од 18Kw SIEMENS.

HR SCREW ГРУПА
Пред-тестирана единечна единица подмачкана завртка со максимална ефикасност и сигурност.
За модели од 3KW до 15KW производител Termomeccanica SpA.
За модели од 18KW до 200KW производител Torin Drive.

ТРАНСМИСИЈА НА ПОЛИ V ПОЈАС
Систем за пренос на ремени PolyV кој овозможува висока ефикасност и долг век на траење благодарение на големата контактна површина.

ФЕН НА СЕРВО
Серво вентилаторот се применуваше на електрични мотори од 18Kw за компресори IVD (директен погон на инвертер).

Инвертер
Конвертор на фреквенција Mitsubishi за векторски заснован на погон со променлива брзина со исклучителни карактеристики за заштеда на енергија, погодни за температури до 50 ° C

Користењето на конвертор на фреквенција ви овозможува:

 • Променете ја брзината на моторот и компресорот, прилагодувајќи се на побарувачката на компримиран воздух
 • Променете ја вредноста за избор на воздушен притисок помеѓу 6 и 10 БАР
 • Постојана варијација на производство на компримиран воздух помеѓу 20 и 100% од капацитетот на компресорот, дозволувајќи варијација на потрошувачката на енергија пропорционална на перформансите на компресорот
 • Елиминација на проблемите поврзани со моменталните врвови во започнувањето
 • Елиминација на истекување на издувните гасови при нормално работење

ПРЕКУВАЈТЕ СУШЕЕ ЗА ПОЕН 3 °
Фен за компримиран воздух во ладилник со стандардни референтни услови ISO 7183 со точка на роса Класа 4 (ISO 8573 -1). Иновативното електронско управување ви овозможува да ги контролирате и управувате со сите функции, од наједноставните до најсложените, како што се „тврдите“ аларми (висока и ниска температура).

ТАНК ТВ. 270
Резервоар за складирање на компримиран воздух од 270 Lt оптимизиран за намалување на вкупните димензии.

ТАНК ТВ. 470
Резервоар за складирање на компримиран воздух од 470 Lt оптимизиран за намалување на вкупните димензии.

Сув резервоар за воздух LT. 270
270 Lt резервоар за складирање на компримиран воздух оптимизиран за намалување на вкупните димензии. Воздухот се внесува во резервоарот откако ќе помине низ фен, затоа акумулираниот воздух е подготвен за употреба, со што може да се компензира за секој врв на потрошувачка што го надминува капацитетот на компресорот.
Ако фенот беше поставен по резервоарот со врвови на потрошувачката, тој нема да може соодветно да го третира кондензатот. Покрај тоа, постои и предност што недостатокот на кондензација во резервоарот го одржува чист и ослободен од формирање на 'рѓа.

Сув резервоар за воздух LT. 470
Резервоар за складирање на компримиран воздух со сувопол 470 оптимизиран за да се намалат вкупните димензии. Воздухот се внесува во резервоарот откако ќе помине низ фен, затоа акумулираниот воздух е подготвен за употреба, со што може да се компензира за секој врв на потрошувачка поголем од капацитетот на компресорот.
Ако фенот беше поставен по резервоарот со врвови на потрошувачката, тој нема да може соодветно да го третира кондензатот. Покрај тоа, постои и предност што недостатокот на кондензација во резервоарот го одржува чист и ослободен од формирање на 'рѓа.

STARTВЕЗДЕН ТРАЈНГАЛЕН СТАРТ
Намален напон започнува непречено да го стартува моторот без механичко тресење со ограничување на струите при палење. За сите модели ON / OFF. Стартувањето со starвезда-делта ја намалува почетната струја и почетниот вртежен момент на вредности еднакви на 33% (1/3) од оние што се наоѓаат при директно стартување.

ТЕРМОСТАТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ
Безбедносен термостат за машински блок на 110 ° C, откривање позиционирано на излезната цевка на воздухот, сепаратор за воздух / масло. Стандард за сите компресори од 18Kw.

Флексибилен спој
Моторна спојка со единица за завртки преку еластична спојка Sureflex. Зачувајте ги металните делови. Стандарден за сите компресори со директен погон од 45Kw.

ФИЛТЕР ЗА НАВОД
Вшмукувачки филтер може да ги отстрани најмалите честички прашина, големата површина гарантира долг век на траење и минимален пад на притисокот. Тоа е втора фаза од влезниот воздух, ги филтрира и ги задржува сите нечистотии на влезниот воздух.

РАДИЈАТОР ЗА ВОЗДУХ / МАСЛО
Оптимизиран ладилник за воздух / масло за да се обезбедат оптимални работни температури во каква било еколошка состојба, лесни за чистење.

ЕДИНСТВЕНА независна центрифугална вентилација со термостат
Се изведува со ниско-брзински, високо-главен, радијален центрифугален вентилатор, способен да генерира голем проток на воздух за ладење, притоа одржувајќи намален шум и намалена потрошувачка на енергија. Вентилацијата се контролира со термостат што овозможува одржување на температурата на маслото во оптимални вредности, како на пр спречуваат формирање на кондензација внатре во резервоарот што може да ја оштети единицата за завртки.
За модели до 15KW е инсталиран вентилатор, со единечно ладење од страната на воздухот и од страната на маслото, што гарантира оптимално ладење.

ОДДЕЛЕНА ВЕНТИЛИРАЕ НА ЦЕНТРИФУГАЛНОТО
Се изведува со ниско-брзински, високо-главен, радијален центрифугален вентилатор, способен да генерира голем проток на воздух за ладење, притоа одржувајќи намален шум и намалена потрошувачка на енергија.
За модели од 18KW инсталирани се два или повеќе вентилатори, со посебно ладење од страните на воздухот и маслото, што гарантира оптимално ладење.

ТЕНК ТЕПАРАТОР
Резервоар за сепаратор на воздух / масло со ексклузивна технологија за циклон гарантира ефикасност пред одвојување поголема од 99,9% опремена со опционален грејач на маслото.

ФИЛТЕР ЗА ПОДЕЛУВАЧ НА ВОЗДУХОВСТВО
Филтер за сепаратор на воздух / масло може да добие преостаната нечистотија од 2 ppm намалувајќи го времето на одржување.

Филтер за одвојување на циклонски кондензат

Стандард за сите компресори од 18KW.

Принципот врз кој се заснова работата на филтерот за раздвојување на циклонот трансформира праволиниско движење компримиран воздух во вител движење внатре во цилиндричното тело со вертикална оска на таков начин што присутните честички на кондензатот се носат кон внатрешните wallsидови на цилиндерот со спирален проток насочен надолу поради дејството на центрифугалната сила и гравитацијата. Филтерот за сепаратор на циклон се состои од елемент способен за создавање на циклонско дејство и забрзајте ги честичките на кондензатот кон цилиндричната обвивка погодна за собирање на кондензат со релативно дренажа со помош на специјален мозоци (автоматски, временски, термодинамички, итн.)

Отпорност на греење
Отпорност на греење вметната во резервоарот за одвојување на воздухот / маслото. Кога условите во животната средина го доведуваат маслото под 5 ° C, ова го одржува на температура дозволувајќи да започне компресорот кој има безбедносен блок кој интервенира кога маслото е под 5 ° C.
Стандард за сите компресори од 3KW.

ЕДИНИЦА ЗА КОНТРОЛА ЗА ЕКОНТРОЛА
Интегрирана повеќејазична контролна единица за компресори до 15 kW со поставување и контрола на главните параметри на машината, како што се:

 • Работни притисоци и температури
 • Време на одржување
 • Контрола на мрежата на компресорот
 • Незадолжителен неделен тајминг

Главни карактеристики:

 • Алфанумерички LCD дисплеј со 2 реда x 16 карактери за програмирање на работата на параметарот и за прикажување пораки помеѓу корисникот и машината;
 • 3 LED диоди за прикажување на работните состојби;
 • 5 копчиња за програмирање и работа;
 • 12VAC supply 10% напојување;
 • 6 реле 24/110 VAC излез за работа на компресорот;
 • 2 релеи со чист контакт на излез;
 • 2 аналогни излези 0 ÷ 10V;
 • 1 аналоген влез за сензор за температура NTC 10K;
 • 1 аналоген влез 4-20mA;
 • 1 опционален 4-20 mA аналоген влез или влез на NTC;
 • 8 дигитални влезови 12VDC мултивалент;
 • 1 врска Rs485;
 • 1 МОANЕ-Отворена врска.
табла и контрола

КОРИСНИЧКИ ИНТЕРФЕЈС
Корисничкиот интерфејс на контролорот е претставен подолу:

1. Екран: Ги прикажува главните информации на компресорот: притисок, температура, работно време, аларми. Кога е вклучен, тоа укажува на присуство на напон во контролната кабина.

Апсолутно е забрането отворање или присилување на електричниот панел со вклучен напон. И, исто така, забрането е какво било одржување или прилагодување со присуство на напон.

2. Копче за стартување: Кога ќе се притисне, се стартува компресорот ако притисокот е помал од поставената вредност. Ако притисокот е поголем од поставената вредност, компресорот се става во состојба на подготвеност.

3. Копче Стоп: Кога ќе се притисне, се започнува постапката за исклучување на компресорот: компресорот се растоварува за времето поставено во контролорот и потоа се исклучува.

4. Светло за далечинско управување (црвено): LED осветлувањето ја означува поставката за далечинско вклучување и запирање или автоматско рестартирање на компресорот.

Забранети се какви било операции за одржување или прилагодување со вклучен далечински управувач.

5. Светло за аларм (црвено): Кога LED-сијаличката светнува, тоа покажува присуство на аларми.

6. Програма / Внесете: Овозможува пристап до страницата за поставки за работните услови. Овозможува промена на поставените вредности и потврдување на поставените вредности.

7. Копче горе / зголемување: Овозможува движење низ страниците на менито. Овозможува да се зголеми поставената вредност.

8. Копче надолу / декреција: Ви овозможува да се движите низ страниците на менито. Овозможува да се намали поставената вредност.

9. Светло за работа (зелено): Кога ќе се вклучи, тоа покажува дека компресорот работи под согласност. Апсолутно е забрането отворање или присилување на електричниот панел со вклучено ЛЕР. Понатаму, секое зачувување или прилагодување со вклучена ЛЕР е забрането.

ЕДИНИЦА ЗА КОНТРОЛА НА ИСТАЦИЈА
Единица за контрола на стабилизација = повеќејазична интегрирана контролна единица за компресори од 18KW со поставување и контрола на главните параметри на машината, како што се:

- Работни притисоци и температури
- Време на одржување
- Контрола на мрежата на компресорот
- Факултативен неделен тајминг
- Дневна или неделна програма за започнување со CAN-BAS интерфејс
- Серискиот интерфејс овозможува поврзување на 4 компресори на мрежата
Главни карактеристики:
а) 16-битен микропроцесор со блиц EPROM за програмата за преземање што ги контролира влезовите и излезите, ЛЦД-дисплеј, тастатура и копчиња, 8 аналогни влезови и CAN-BUS интерфејс.
б) Тастатура со 9 копчиња со функции на тактилен ефект START-STOP, за движење низ менијата и податоците за поставките.
в) ЛЦД-алфанумерички знаци со осветлување од 9 мм, што овозможуваат оптимално прикажување на вредностите и задно осветлување со заштеда на енергија на светло (ноќен режим) Овој ЛЦД-дисплеј ги прикажува целосно сите потребни информации за работа на компресорот. Вклучува и 5 LED диоди за сигнали за аномалија, предупредување за блокот и известување за типот на аномалија.
г) Аналогни влезови што овозможуваат интерфејс со сензори за притисок, температура и напон на вредностите прочитани од машината за фиксна и променлива брзина.
д) Влезови и излези погодни за различни видови на компресори со завртки
ѓ) Часовник во реално време со DD / MM / YYYY и hh / mm / ss со можност за дневно и неделно програмирање.
е) вклучува 12 јазици со лесен избор

 

единица за контрола на изолација

КОРИСНИЧКИ ИНТЕРФЕЈС
Корисничкиот интерфејс на контролорот е претставен подолу:

единица за контрола на станица


К1. Копче СТАРТ (почеток на компресорот): Се користи за стартување на машината. Ако е овозможено далечинско управување или распоред (дневно / неделно), ова копче се користи за да се овозможат функциите на компресорот (контрола на приоритет од тастатура). Ако се појавиле услови за аларм, притискањето на ова копче нема да има ефект.

К2. Копче СТОП (стоп на компресорот): Овозможува временско запирање на машината. Ако е овозможено далечинско управување или распоред (дневно / неделно), ова копче се користи за оневозможување на функциите на компресорот (контрола на приоритет од тастатура). Не работи на ниво на вонредна состојба.

К3. Копче РЕСЕТ: Овозможува ресетирање на пораките за грешки на компресорот откако ќе се отстрани причината што ги генерирала. Бидејќи дефектите може да се прикажат само на главната страница на екранот, копчето RESET е ефективно само додека е прикажано. За време на операциите за модификација на параметарот, можно е да се користи копчето RESET за да се врати фабричката зададена вредност за избраниот тип на компресор.

К4. ESC клуч: Се користи за враќање во главното мени (претходно ниво) или за откажување на направените промени. Ако копчето е задржано, контролната единица се враќа на главната страница на екранот. Ако е ИСКЛУЧЕНО, задното осветлување на екранот се реактивира првиот пат кога ќе се притисне копчето без да се извршуваат други функции.

К5. Копче за стрелка горе: Се користи за скролување до изборните ставки од менито, при поставување параметри со повеќе избор. Ви овозможува да изберете една од достапните опции.

К6. КЛУЧ НА СЛЕКОВИОТ СЛОК: Се користи за движење по ставки од менито, при поставување параметри со повеќе избор. Ви овозможува да изберете една од достапните опции. Ако е ИСКЛУЧЕН, позадинското осветлување на екранот се реактивира првиот пат кога ќе се притисне копчето без да се извршуваат други функции.

К7. Клуч ПЛУС: Овозможува да се зголеми вредноста на параметарот што се модифицира. Почнувајќи од главниот екран, тој овозможува пристап до дополнителни информации и лизгање низ него. Ако е ИСКЛУЧЕНО, задното осветлување на екранот се реактивира првиот пат кога ќе се притисне копчето без да се извршуваат други функции.

К8. Минус клуч: Овозможува да се намали вредноста на параметарот што се модифицира. Почнувајќи од главниот екран, тој овозможува пристап до дополнителни информации и лизгање низ него. Ако е ИСКЛУЧЕН, задното осветлување на екранот се реактивира првиот пат кога ќе се притисне копчето без да се извршуваат други функции.

К9. Копче ПОТВРДИ / ВНЕС: Се користи за пристап до прикажаното мени (следно ниво). Почнувајќи од главната страница на екранот, можете да пристапите до структурата на менито. Се користи за потврда на вредноста или изборот направен при уредување на параметарот. Ако е ИСКЛУЧЕНО, задното осветлување на екранот се реактивира првиот пат кога ќе се притисне копчето без да се извршуваат други функции.

L1. ЛЕР-присутен напон (жолто): Секогаш мора да биде вклучен кога се напојува компресорот.

L2. ЛЕР за предупредување (жолто): Оваа LED светилка означува критична состојба или помал дефект што не го блокира компресорот, оваа ознака може да се однесува на потребата за одржување или неправилни услови за работа. Вклучувањето на оваа ЛЕР е секогаш придружено со описна порака што може да се прикаже на страницата на главниот екран.

L3. ЛЕР за аларм (црвена): Оваа ЛЕР се вклучува (стабилно светло) за да покаже дека компресорот е блокиран од сериозен дефект, типот на грешка е опишан со порака на главниот екран. Откако дефектот е ресетиран, ЛЕР започнува да трепка, информирајќи го операторот дека ситуацијата може да се ресетира со копчето RESET.

L4. ЛЕР за AUTORESTART (црвена): Оваа ЛЕР свети кога е овозможена функцијата за автоматско стартување. Во случај на автоматско рестартирање по затемнување (е овозможена функцијата AUTORESTART) ЛЕР-трепка за да покаже дека компресорот е пред рестартирање. На екранот е прикажано одбројувањето за рестартирање.

L5. ЛЕР со активни функции за РЕМОТЕН / ПРОГРАМСКИ (црвено): Оваа ЛЕР светнува кога е овозможена функцијата на далечинскиот управувач или една од функциите на програмата (дневно / неделно). Ако компресорот е инсталиран во согласност со другите компатибилни компресори и е овозможена комуникација на CAN-BUS, LED L5 доделува други функции. Погледнете во поглавјето „Компресори во низа“.

НА. DI мултифункционален екран: ЛЦД-дисплеј со позадинско осветлување со четири реда со по дваесет карактери, ги покажува условите за работа на компресорот и се користи за извршување на сите последователни програмирање и операции.

К5. или К6. ИЗБОР ЗА ЈАЗИК: Со притискање на копчињата K5 или K6 од главниот екран, можете веднаш да го изберете саканиот јазик без да имате пристап до подменито. Избраниот јазик ќе стане оној што се користи за сите поставки на контролорот и функциите на пораката.

ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ
Контрола и оптимизација на потрошувачката на енергија

Најдобар тек
Со иста моќност, гамата е една од најдобрите на пазарот.

Контрола на приказот
Електронски контролни единици за поставување и проверка на главните работни параметри со напредни функции.

Висока ладење
Радијален систем за вентилација способен да издржи екстремни услови на животната средина.

НИСКА ШУМА
Систем за изолација на звук оптимизиран за намалување на нивото на бучава.

НАЈДОБРИ ПРОСТОР
Намалена и оптимизирана големина на рамката.

НАЈДОБРИ ПРИСТАП
Лесен пристап до сите внатрешни компоненти за да се олесни проверката и одржувањето

НА ПРОМЕНЛИВО БРЗИНА
Компресор со променлива брзина на моторот, тој може да ги покрие потребите на компримиран воздух во рамките на производството преку електронско регулирање на брзината на вртење на електричниот мотор, трошејќи ја само потребната енергија потребна во тој момент.
Со истите карактеристики има поголема цена за купување отколку моделот со фиксна брзина. Компресорот со променлива брзина е погоден за производство во кое потрошувачката на компримиран воздух е променлива со опсег на потрошувачка помеѓу 20% и 100% со просечна потрошувачка од околу 70%. Работа без оптоварување ** се јавува кога модулацијата на протокот генерално паѓа под 20% од максималната брзина на проток. На овој начин се добиваат значителни заштеди на енергија со последователни намалувања на трошоците за електрична енергија.

** Работата во мирување се јавува кога компресорот не создава компримиран воздух на излезот, но електричниот мотор продолжува да работи, трошејќи приближно 30% од потрошувачката при полн товар. Овој услов за работа се користи кога капацитетот за производство на компресорот е поголем од барањето на корисникот и кога е постигнат максималниот притисок, се избегнува веднаш да се исклучи компресорот бидејќи работата на исклучување, доколку се повтори премногу пати, покрај тоа што предизвикува повеќе електрична потрошувачка, доведува до деградација на единицата за вшмукување мотор-завртка.

НА фиксна брзина
Компресор со претходно поставена брзина на моторот со фиксна вредност, тие можат да ги покриваат само променливите потреби на компримиран воздух во рамките на производството со помош на контролата за оптоварување / празно. Со оглед на максималниот работен притисок, постои одредена максимална брзина на проток. Можно е да се прилагоди максималниот работен притисок (фабричко поставување) на пониски вредности, како на пример, од 10 Bar до 8 Bar, но протокот на произведен компримиран воздух ќе остане постојан (кај моделите со променлива брзина се зголемува). Со истите карактеристики, има пониска цена за набавка од моделот со променлива брзина. Компресорот со фиксна брзина е погоден за производство во кое протокот што го бара корисникот има постојана потрошувачка близу до максималната брзина на проток на компресорот. Во спротивно, тој би работел предолго со работа без оптоварување ** со последователна голема потрошувачка на енергија.

** Работата во мирување се јавува кога компресорот не создава компримиран воздух на излезот, но електричниот мотор продолжува да работи, трошејќи приближно 30% од потрошувачката при полн товар. Овој услов за работа се користи кога капацитетот за производство на компресорот е поголем од барањето на корисникот и кога е постигнат максималниот притисок, се избегнува веднаш да се исклучи компресорот бидејќи работата на исклучување, доколку се повтори премногу пати, покрај тоа што предизвикува повеќе електрична потрошувачка, доведува до деградација на единицата за вшмукување мотор-завртка.

Произведено во Италија
Монтажата на машините се одвива целосно во Италија со компоненти на највисоко ниво произведени од водечки компании во секторот како што се:
TorinDrive: групи на завртки / мотор со постојан магнет, групи на завртки од 18Kw
Termomeccanica SpA: единици за завртки до 15Kw
VMC SpA: вшмукување, минимум, термостатски вентили
Солер Палау: вентилатори
AEG / Сименс: електрични мотори
Сименс: компоненти на електричен панел
Митсубиши: инвертер

НАЈДОБРА ЦЕНА
Директна продажба на брендови преку Интернет Дистрибуција на црви дозволува еден значителна оптимизација и намалување на трошоците за управување нормално поддржана од стандардната продажна мрежа на локацијата.
Употребата на нова марка овозможува пласман на производите без никакви ограничувања на цената со предност што предложената вредност е најдобро на пазарот за производи со исти карактеристики.


5 ГОДИНА ОПЦИОНАЛНА ГАРАНЦИЈА

ДОГОВОРНИ КЛАЛСИ:

1 - ПРЕДМЕТ

Следниот договор ќе има за цел продажба на услуга за продолжување на нормалната гаранција од 1 година на 5 години. Времетраењето е 5 години од датумот на купување на машината.
Гаранцијата ги опфаќа следниве делови на компресорот:

- Мотор
- пумпна единица
- ладилник за масло / воздух
- Резервоар за масло
- Електронска табла
- Инвертер

додека, во случај на машина со интегриран фен, ги опфаќа следниве делови:

- херметички компресор
- разменувач на топлина (испарувач)
- кондензатор

Првата година компресорот / фен е покриен со нормална гаранција. Надоместокот за трошоците за работна сила не е вклучен во гаранцијата. Гаранцијата на заменетите компоненти истекува истовремено со истекот на гаранцијата опфатена со овој договор. Гаранцијата не вклучува надомест за привремено изнајмување на замени компресори / сушари.

2 - ОДГОВОРНОСТ НА СТРАНИТЕ

За време на периодот на важење на овој договор, клиентот мора да осигури дека:

(з) инсталацијата и условите на животната средина и работењето во кои работи опремата се во согласност со наведените од производителот и кои ги бара дистрибутерот.
(li) условите на животната средина и работењето не се значително променети без одобрение од дистрибутерот. Значајни промени обично вклучуваат поместување на единицата или користење на друг вид на течност за ладење или лубрикант или друг извор на енергија.
(iii) дневното / неделното рутинско одржување на опремата се врши во согласност со брошурата за употреба и одржување испорачана со опремата
(IV) пристапот до опремата е загарантиран за извршување на одржувањето предвидено во закажаниот план за интервенција. Клиентот е одговорен за интервенциите предвидени во закажаниот план за одржување и во однос на трошоците за работна сила и на резервните делови што се предмет на абење (филтри, масло, комплети за одржување итн.)

- Дистрибутерот се обврзува да:
(з) заменете ги под гаранција компонентите на компресорот, претходно наведени, кои се неисправни или, во случаи кога тоа не е можно, ги сноси трошоците за поправка.

3 - ФЕРВИТУРА НА ДОГОВОРОТ

Гарантниот договор истекува во секој од следниве случаи:

- непочитување на една од горенаведените клаузули штета предизвикана од корисникот
- штета предизвикана од ракување или транспорт по породувањето
- неуспеси предизвикани од непредвидени околности, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, неуспех, прекин или неконформско снабдување со енергија и услужни течности како што се воздухот и водата.
- ако клиентот е ставен во ликвидација, побарал договор со доверители, е предмет на прием или ако некое средство или деловна активност на Клиентот е во сопственост на хипотекарен доверител или за такви средства или активности, стечаен управник е назначен за не- аконтација на наградата.

4 - ВЕЛИГАСИЈА НА СИЛА

Исполнувањето на која било обврска што произлегува од овој договор се подразбира дека е одложено за периодот во кој една од следниве причини спречува редовно исполнување на оваа обврска делумно или делумно:
Божји дела, насилни временски прилики, штрајкови, пожари, граѓански немири, усогласеност со наредби или одредби на кој било владин орган или која било друга слична причина надвор од контролата на страните.

5 - НАЧИН НА БАРАЕ НА ГАРАНЦИЈА

По барање на гаранцијата, клиентот мора:

- прецизно да ги комуницира моделот и серискиот број на машината со дистрибутерот
- договорете се со дистрибутерот за времето и модалитетите на интервенцијата.

6 - ПРИМЕНИЧКО ПРАВО

Овој договор е предмет на италијанскиот закон во сила.

7 - Местото на надлежност за каков било спор останува исклучиво оној на продажната компанија WORM SAS-WORMDISTRIBUTION


ПОМОШ Х24
Оператор е достапен да ве поддржи и да ги организира потребните интервенции. На Специјализирани работилници веќе присутни на пазарот со долгогодишно искуство во областа на компримиран воздух и дистрибуирани на целата територија и во Италија и во странство, тие ќе можат да ги исполнат вашите барања.


РАБОТЕЕ ИЗДАВАЕ 36 → 60 МЕСЕЦИ
36-месечен договор за оперативно изнајмување * со можност за продолжување на 60 месеци (по избор). * Услугата е предмет на верификација и одобрување на барањата на клиентот од страна на дистрибуција на црви 


Карактеристики
Оперативниот закуп на капитални добра е договор според кој Клиентот има изнајмено средство за максимум период од 60 месеци, наспроти исплата на периодична закупнина. Оперативниот изнајмување не е заем и не го стекнува централната банка.

На крајот на договорниот период, Клиентот има право:

- Врати ги средствата на закуподавачот (дистрибуција на црви)
- Обновете го договорот со пониска такса
- Потпишете нов договор со замена
- Одржувајте ги средствата со плаќање на последниот откуп (приближно 1% од вредноста на договорот)


Финансиски придобивки
Оперативниот изнајмување е формула која носи бројни предности, вклучително и:

- Без аванс
- Нема имобилизација на капиталот
- Одредени и програмабилни трошоци со текот на времето
- Зголемување на сопствениот проток на готовина


Даночни предности
Оперативниот закуп, покрај бројните економски предности, може да се пофали и со големи даночни предности, како што се:

- Без амортизација
- Цената на ратата целосно се одзема во текот на годината
- Целосно да се одземе каматна стапка за изнајмување, исто така за IRAP цели (за разлика од финансирање или изнајмување кога тоа не е можно)
- Без оптоварување на билансот на состојба на компанијата
- Трошоците за одржување на изнајменото средство се вклучени во закупнината, така што тие не придонесуваат за пресметување на даночниот одбиток на вонредните трошоци за одржување


Дополнителни придобивки
Оперативниот закуп никогаш не завршува, всушност има и други предности:

- Договор без назначување на цената на изнајменото средство за кое е предвидена само месечна претплата.
- Договор за фиксна такса не индексиран според финансиските параметри
- СИТЕ РИЗИК ризично осигурување на изнајмените средства вклучени во месечната закупнина

Резиме табела за главните разлики помеѓу лизингот и оперативниот изнајмување:

РАЗЛИКИ

ЛИЗИРАЕ

ОПЕРАТИВНО ИЗДАВАЕ

ОдбивањеТакси се одбиваат исклучиво за 2/3 од обичната амортизација.Целосно да се одземе такса за времетраењето избрано со договорот.
Централни ризициПријавување во центарот за ризици.Нема пријавување до центарот за ризици.
Финансиски ресурсиИмобилизација на финансиски средства.Неимобилизација на финансиски средства.
Техничка поддршкаОдговорност на закупецот; можна заштита преку договор за платена техничка помош.Ниту една директна одговорност, техничка помош и какви било потрошни материјали не се вклучени во надоместокот за изнајмување.
МотивазиониДефинитивно стекнување на структурното средство.Достапност на средство поврзано исклучиво само со периодот на употреба.
Почетна такса"Максиканоне". Можна амортизација на авансот во однос на времетраењето.Без аванс.
Времетраење на контролата2/3 од обичната амортизација.Времетраење 36/60 месеци.
Конечни опцииПраво на евентуална аквизиција на средството.Престанок на работниот однос, продолжување, купување.
Причини за занаетчиски бизнисиЗа секторски студии, договорот за финансиски лизинг се смета за набавка.Не се смета во секторските студии.


РАБОТЕЕ ИЗДАВАЈТЕ 60 МЕСЕЦИ
60-месечен договор за оперативно изнајмување *.
* Услугата е предмет на верификација и одобрување на барањата на клиентот од страна на дистрибуција на црви


Карактеристики
Оперативниот закуп на капитални добра е договор според кој Клиентот има изнајмено средство за максимум период од 60 месеци, наспроти исплата на периодична закупнина. Оперативниот изнајмување не е заем и не го стекнува централната банка.

На крајот на договорниот период, Клиентот има право:

- Врати ги средствата на закуподавачот (дистрибуција на црви)
- Обновете го договорот со пониска такса
- Потпишете нов договор со замена
- Одржувајте ги средствата со плаќање на последниот откуп (приближно 1% од вредноста на договорот)


Финансиски придобивки
Оперативниот изнајмување е формула која носи бројни предности, вклучително и:

- Без аванс
- Нема имобилизација на капиталот
- Одредени и програмабилни трошоци со текот на времето
- Зголемување на сопствениот проток на готовина


Даночни предности
Оперативниот закуп, покрај бројните економски предности, може да се пофали и со големи даночни предности, како што се:

- Без амортизација
- Цената на ратата целосно се одзема во текот на годината
- Целосно да се одземе каматна стапка за изнајмување, исто така за IRAP цели (за разлика од финансирање или изнајмување кога тоа не е можно)
- Без оптоварување на билансот на состојба на компанијата
- Трошоците за одржување на изнајменото средство се вклучени во закупнината, така што тие не придонесуваат за пресметување на даночниот одбиток на вонредните трошоци за одржување


Дополнителни придобивки
Оперативниот закуп никогаш не завршува, всушност има и други предности:

- Договор без назначување на цената на изнајменото средство за кое е предвидена само месечна претплата.
- Договор за фиксна такса не индексиран според финансиските параметри
- СИТЕ РИЗИК ризично осигурување на изнајмените средства вклучени во месечната закупнина

Резиме табела за главните разлики помеѓу лизингот и оперативниот изнајмување:

РАЗЛИКИ

ЛИЗИРАЕ

ОПЕРАТИВНО ИЗДАВАЕ

ОдбивањеТакси се одбиваат исклучиво за 2/3 од обичната амортизација.Целосно да се одземе такса за времетраењето избрано со договорот.
Централни ризициПријавување во центарот за ризици.Нема пријавување до центарот за ризици.
Финансиски ресурсиИмобилизација на финансиски средства.Неимобилизација на финансиски средства.
Техничка поддршкаОдговорност на закупецот; можна заштита преку договор за платена техничка помош.Ниту една директна одговорност, техничка помош и какви било потрошни материјали не се вклучени во надоместокот за изнајмување.
МотивазиониДефинитивно стекнување на структурното средство.Достапност на средство поврзано исклучиво само со периодот на употреба.
Почетна такса"Максиканоне". Можна амортизација на авансот во однос на времетраењето.Без аванс.
Времетраење на контролата2/3 од обичната амортизација.Времетраење 36/60 месеци.
Конечни опцииПраво на евентуална аквизиција на средството.Престанок на работниот однос, продолжување, купување.
Причини за занаетчиски бизнисиЗа секторски студии, договорот за финансиски лизинг се смета за набавка.Не се смета во секторските студии.

24 МЕСЕЧНА ГАРАНЦИЈА
24-месечна гаранција од датумот на фактура, испраќање на резервни делови под гаранција.

12 МЕСЕЧНА ГАРАНЦИЈА

Гаранцијата PREVOST се однесува исклучиво на производи испорачани од PREVOST и важи само за клиентот PREVOST, со исклучок на
сите под-купувачи. Производите се гарантираат од дефекти во производството или материјални дефекти, од датумот на испорака, како што е наведено во член 6, и под нормални услови на употреба и одржување за предодреден период од: една (1) година.
За да има корист од одредбите во врска со гаранцијата, клиентот мора да го извести ПРЕВОСТ, во писмена форма и во горниот рок, за дефектите што ги припишува на производите и да ги обезбеди сите докази за нивната вистинитост. Таа мора да дозволи ПРЕВОСТ да ги утврди дефектите и да ги санира; тој исто така мора да се воздржи, без претходна и изрична согласност од ПРЕВОСТ, од извршување на самата поправка или трети лица да извршат какви било неовластени поправки или каква било неовластена интервенција што може да доведе до итно откажување на гаранцијата.
Гаранцијата е ограничена, по дискреција на PREVOST, за поправка или замена, по фабрика, на сите делови опфатени со гаранцијата и признати како неисправни од PREVOST. Работата што произлегува од исполнувањето на гарантната обврска се спроведува во лабораториите ПРЕВОСТ, откако клиентот ќе испрати
ПРЕВОСТ снабдување или неисправни делови на ваш сопствен трошок. Поправките или замените извршени како гаранција не вклучуваат никакво продолжување на гаранцијата. Деловите заменети за време на гарантниот период ќе бидат вратени
до ПРЕВОСТ и ќе стане нејзина сопственост.
ПРЕВОСТ ја отфрла целата одговорност и ја исклучува гаранцијата за дефекти (и штети)
од каква било природа генерирана од нив) што произлегува од:
- склопување или инсталирање на производи што не се во согласност со упатствата и спецификациите на ПРЕВОСТ (документација, упатства за употреба и монтажа, препораки
специјални производи и сл.) или не се во согласност со правилата на професијата или за дефекти и последици од нив кога стартувањето го извршил клиентот, додека PREVOST изречно побарал да се справи со оваа операција,
- абнормални услови на употреба (на пример, преоптоварување на материјалот, итн.),
несоодветно одржување, недостаток на надзор, небрежност (на пр.:
одржување во функција на парче или дел од постојниот апарат
се покажа дека е неисправен, предизвикувајќи голема штета на апаратот или други
опрема инсталирана во близина и доставена од ПРЕВОСТ), услови на
складирање што не е во согласност,
- употреба не е во согласност со онаа наменета за производот или ненормална употреба o
не е во согласност со упатствата за ПРЕВОСТ,
- материјали доставени од клиент, дизајн наметнат од клиент или работење
одржување спроведено од трети лица, кои не се изречно овластени од ПРЕВОСТ,
- неуспеси и нивни последици поврзани со нормалното абење на производот,
- производи што не се ПРЕВОСТ користени, собрани и интегрирани во производи на ПРЕВОСТ. Не
ПРЕВОСТ може да одговара за каква било штета
што произлегува од ова спарување.
PREVOST нема да биде на кој било начин одговорен за гаранциите што не се наведени во
овој член 8. Освен за специфични пишани одредби, не му се доделува
клиент нема гаранција за резултатите или перформансите на производот, освен
за гаранцијата за техничките спецификации опишани во документацијата
комерцијален ПРЕВОСТ.


ПОЧНАТ ПОЕН 3 ° С

Точката на роса е состојба кога влажноста на воздухот е 100% што претставува температура под која се кондензира водена пареа.

ПОЧНАТ ПОЕН 5 ° С

Точката на роса е состојба кога влажноста на воздухот е 100% што претставува температура под која се кондензира водена пареа.

ПОЧНАТ ПОЕН -40 ° C

Точката на роса е состојба кога влажноста на воздухот е 100% што претставува температура под која се кондензира водена пареа.

ПОЧНАТ ПОЕН -70 ° С

Точката на роса е состојба кога влажноста на воздухот е 100% што претставува температура под која се кондензира водена пареа.


Инвертер (заштеда на енергија)
Векторски тип погон со променлива брзина со исклучителни карактеристики за заштеда на енергија.
Ова осигурува дека фенот не користи повеќе енергија отколку што е потребно, ефикасно ја намалува потрошувачката на енергија на над 90%

 


ОБЛАГУВАOWЕ ВО ПРАВА

Надворешна обработка на површината: по процесот на пескарење, резервоарите се насликани RAL 5015 во специјални кабини за нанесување со електростатски пиштоли. Преку надземна подвижна лента, тие се водат до рерната за полимеризација за да се заврши циклусот.


ГАЛВАНИЗАЦИЈА ВО OTЕШКА КАПА

Особено погоден третман за силна заштита и од внатрешна и од надворешна корозија. Голема отпорност на атмосферски појави, погодна за надворешна инсталација и во многу агресивни средини. Третманот со галванизација се врши со потопување, затоа резервоарот е заштитен и надвор и внатре. Поцинкуваниот производ може да има разлики во бојата и естетскиот изглед, особено помеѓу дното и штиците. Сето ова не влијае на квалитетот на самиот производ бидејќи е изработен во согласност со стандардот за галванизација UNI EN ISO 1461.


ВИТРОФЛЕКС

Третман за внатрешна заштита со заштитни бои со голема отпорност на корозивни појави: Резервоарот е подложен на претходна обработка за чистење, потоа се нанесува епоксидна смола со употреба на електростатски пиштоли, а потоа се пука во рерна на ~ 240 ° C. Третманот со Витрофлекс е сертифициран во согласност со Министерскиот декрет од 21 март 1973 година и последователните ажурирања (СЕ ДМ 174), погоден за контакт со прехранбени материи и / или за лична употреба.

 


МАКС ПРИТИСОК 11 БАР


МАКС ПРИТИСОК 11,5 БАР


МАКС ПРИТИСОК 16 БАР


МАКС ПРИТИСОК 21 БАР


МАКС ПРИТИСОК 32 БАР


МАКС ПРИТИСОК 42 БАР


МАКС ПРИТИСОК 48 БАР


Произведено во Италија


ВЕРТИКАЛНА ОПРЕМА


Хоризонтално поставување


* Комплет за вентили за безбедност и опционална манометар

Комплетот вклучува манометар и безбедносен вентил 3/8 with со брзина на проток на празнење од 10,8 Lt / min на 7107 Bar. Вентилот е погоден за резервоари каде збирот на брзини на проток на машините што произведуваат течност (компримиран воздух / азот и сл.) Физички поврзани со него, дури и ако е исклучен или со наизменична работа, не ја надминува означената брзина на проток на празнење при референтен притисок. Ако збирот на брзините на проток е поголем, мора да се инсталира сигурносен вентил со соодветна брзина на проток, кој мора да се побара одделно.


2 ГОДИНА ГАРАНЦИЈА
24-месечна гаранција од датумот на фактура, испраќање на резервни делови под гаранција.


* Комплет за вентили за безбедност и опционални додатоци

Комплетот вклучува манометар, 1 "сигурносен вентил, прирабница на држачот за мерач 1/4" и 1 "1/4 вентил за одвод.
Стапката на проток на празнење од 28.666 Lt / min е поставена на 8 Bar. Безбедносниот вентил е погоден за резервоари каде збирот на стапките на проток на машините што произведуваат течност (компримиран воздух / азот и сл.) Физички се поврзани со него, дури и ако исклучен или со наизменична работа, не ја надминува посочената брзина на проток на празнење при референтниот притисок. Ако збирот на брзините на проток е поголем, мора да се инсталира сигурносен вентил со соодветна брзина на проток, кој мора да се побара одделно.


* Комплет за вентили за безбедност и опционални додатоци

Комплетот вклучува манометар, 1 "сигурносен вентил, прирабница на држачот за мерач 1/4" и 1 "1/4 вентил за одвод.
Стапката на проток на празнење од 39.810 Lt / min е поставена на 11,5 Bar. Безбедносниот вентил е погоден за резервоари каде збирот на стапките на проток на машините што произведуваат течност (компримиран воздух / азот и сл.) Физички се поврзани со него, дури и ако исклучен или со наизменична работа, не ја надминува посочената брзина на проток на празнење при референтниот притисок. Ако збирот на брзините на проток е поголем, мора да се инсталира сигурносен вентил со соодветна брзина на проток, кој мора да се побара одделно.

* Комплет за вентили за безбедност и опционални додатоци

Комплетот вклучува манометар, безбедносен вентил 3/4 ", прирабница за држач за мерач 1/4" и одводен вентил 3/4 ".
Стапката на проток на празнење од 26.198 Lt / min е поставена на 16 Bar. Безбедносниот вентил е погоден за резервоари каде збирот на стапките на проток на машините што произведуваат течност (компримиран воздух / азот и сл.) Физички се поврзани со него, дури и ако исклучен или со наизменична работа, не ја надминува посочената брзина на проток на празнење при референтниот притисок. Ако збирот на брзините на проток е поголем, мора да се инсталира сигурносен вентил со соодветна брзина на проток, кој мора да се побара одделно.


* Комплет за вентили за безбедност и опционални додатоци

Комплетот вклучува манометар, безбедносен вентил 3/4 ", прирабница за држач за мерач 1/4" и одводен вентил 3/4 ".
Стапката на проток на празнење од 34.000 Lt / min е поставена на 21 Bar. Безбедносниот вентил е погоден за резервоари каде збирот на стапките на проток на машините што произведуваат течност (компримиран воздух / азот и сл.) Физички се поврзани со него, дури и ако исклучен или со наизменична работа, не ја надминува посочената брзина на проток на празнење при референтниот притисок. Ако збирот на брзините на проток е поголем, мора да се инсталира сигурносен вентил со соодветна брзина на проток, кој мора да се побара одделно.

* Комплет за вентили за безбедност и опционални додатоци

Комплетот вклучува манометар, безбедносен вентил 3/4 ", прирабница за држач за мерач 1/4" и одводен вентил 3/4 ".
Стапката на проток на празнење од 30.000 Lt / min е поставена на 32 Bar. Безбедносниот вентил е погоден за резервоари каде збирот на стапките на проток на машините што произведуваат течност (компримиран воздух / азот и сл.) Физички се поврзани со него, дури и ако исклучен или со наизменична работа, не ја надминува посочената брзина на проток на празнење при референтниот притисок. Ако збирот на брзините на проток е поголем, мора да се инсталира сигурносен вентил со соодветна брзина на проток, кој мора да се побара одделно.

* Комплет за вентили за безбедност и опционални додатоци

Комплетот вклучува манометар, безбедносен вентил 3/4 ", прирабница за држач за мерач 1/4" и одводен вентил 3/4 ".
Стапката на проток на празнење од 37.678 Lt / min е поставена на 42 Bar. Безбедносниот вентил е погоден за резервоари каде збирот на стапките на проток на машините што произведуваат течност (компримиран воздух / азот и сл.) Физички се поврзани со него, дури и ако исклучен или со наизменична работа, не ја надминува посочената брзина на проток на празнење при референтниот притисок. Ако збирот на брзините на проток е поголем, мора да се инсталира сигурносен вентил со соодветна брзина на проток, кој мора да се побара одделно.

* Комплет за вентили за безбедност и опционални додатоци

Комплетот вклучува манометар, безбедносен вентил 3/4 ", прирабница за држач за мерач 1/4" и одводен вентил 3/4 ".
Стапката на проток на празнење од 42.500 Lt / min е поставена на 48 Bar. Безбедносниот вентил е погоден за резервоари каде збирот на стапките на проток на машините што произведуваат течност (компримиран воздух / азот и сл.) Физички се поврзани со него, дури и ако исклучен или со наизменична работа, не ја надминува посочената брзина на проток на празнење при референтниот притисок. Ако збирот на брзините на проток е поголем, мора да се инсталира сигурносен вентил со соодветна брзина на проток, кој мора да се побара одделно.


Отворање на инспекција на шахти од 300 400

(Задолжително на галванизирани верзии од 4000 lt)


ПРИТИСОК ЗА ВАКУУМ -1 БАР


2 ГОДИНА ГАРАНЦИЈА

24 месечна гаранција од датум на фактура. Замена на машината под гаранција или испраќање на резервни делови под гаранција.

 


1 ГОДИНА ГАРАНЦИЈА

12 месеци гаранција на датум на фактура. Испраќање на резервни делови под гаранција.

 


ЛЕТЕН КОНДЕЗАР ЗА ВОЗДУХ

Тоа е делот во кој ладилното средство претрпува трансформација на својата физичка состојба од гасовита во течна, ослободувајќи топлина на надворешниот воздух што поминува низ него преку специјалниот вентилатор.


ОЛОЕН КОНДЕЗАР ЗА ВОДА

Тоа е делот во кој ладилното средство претрпува трансформација на својата физичка состојба од гасовита во течна, ослободувајќи топлина на надворешниот воздух што поминува низ него преку специјалниот вентилатор.


АЛУМИНИЧНО ТЕЛО


ЧЕЛИЧНО ТЕЛО


ДЕЛ НА ФИЛТРАЦИЈА "П"

Заменлив филтер-елемент за пресретнување на честички до 3 микрони.
Идеално за филтрирање на влезната прашина за кој било вид машина.


ДЕЛ НА ФИЛТРАЦИЈА „М“

Заменлив филтер-елемент за спојување на честички до 1 микрон и за максимална концентрација до 0,1 mg / m3


ДЕЛ НА ФИЛТРАЦИЈА "H"

Заменлив филтер-елемент за спојување на честички до 0,01 микрон и за максимална концентрација до 0,01 mg / m3.
Идеално за филтрирање на честички на маслото.


ДЕЛ НА ФИЛТРАЦИЈА "Ц"

Елемент на заменлив филтер за адсорпција за течни и цврсти честички за максимална концентрација до 0,003 mg / m3.
Идеално за отстранување на мириси и вкусови.

Локален функционален распоред за компресирано производство на воздух

Решенијата прикажани подолу може да варираат во нивниот состав во однос на вашите потреби, достапните простори и наменскиот буџет.


 

ЛЕГЕНДА

. A1 - B1 - C1 =
ПОДЕЛУВАЧ НА ВОДА / МАСЛО ИЛИ СИСТЕМ ЗБИРКА НА КОНДЕНЗАТ:
Систем дизајниран да собира кондензат што содржи масло / нечистотии произведени од различните компоненти присутни во системот за третман на компримиран воздух

. A2 - B2 - C2 =
СИСТЕМ НА КОМПРЕСОР:
Систем дизајниран да генерира компримиран воздух

. A3 - B3 - C3 =
КОНЕЧНИ ВОЗДУХ + ФИЛТЕР ЗА ЦЕНТРИФУГАЛЕН ПОДЕЛБАР + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем дизајниран да ја намалува температурата на влезот на излезна температура од само 5 ° C над амбиентот.
Овозможува правилно димензионирање на фенот низводно и прво намалување на кондензатот пренесен во комбинираниот сепаратор на циклон.

. A4 - B4 - C4 =
ФИЛТРАЦИЈА СО ИНТЕРЦЕПЦИЈА "П" - ПАРТИЦИ ДО 3 микрони + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран прво да ги разгради грубите честички на нечистотии и дел од кондензатот.

. A5 - B5 - C5 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + БЕЗБЕДНОСНИ ВЕНТАЛ СО ПОВЕЕ ПОВИСОК ОД ТЕЛОТО "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за акумулација кој, благодарение на експанзијата на компримираниот воздух и на продолжената контактна површина, произведува понатамошно намалување на кондензатот.
Препорачливо е да се користи галванизирана верзија или да се третира внатрешно со витрофлекс (храна) бидејќи внатрешната сурова верзија со текот на времето создава нечистотии што може да го заглават системот за автоматско одводнување.

. A6 - B6 - C6 =
СИСТЕМ ЗА СУШЕЕ ЗА ЦИКЛИ ЗА ЛИЧЕЕ - КЛАСА 4 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ТОЧКА 3 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до 3 ° C (или друга вредност во зависност од видот).
Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност.

. A7 - B7 - C7 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ:
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.

. A8 - B8 - C8 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ:
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A9 - B9 - C9 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A10 - B10 - C10 =
ФИЛТРАЦИЈА ПО АДОСОБИЈА "Ц" - МАКСА КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО 0,003 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да го лиши воздухот од загадувачки елементи апсорбирајќи ги повеќето органски материи.

. A11 - B11 - C11 =
СИСТЕМ ЗА СУШАЕ НА АДОСОЦИЈА - КЛАСА 2 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -40 ° C /КЛАСА 1 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -70 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до -40 / -70 ° С.
Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност и затоа е лесно да се разбере како е оптимално решение за системите каде што е потребно максимално сушење.

. A12 - B12 - C12 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - СОГЛЕДУВАЕ НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.
Поставено низводно од фен за апсорпција, ги блокира сите честички што може да се создадат од материјалот за сушење што го содржи.

. A13 - B13 - C13 =
ИЗВРШУВАЈТЕ ИЗВЕШТАЈ ЗА МЕРЕЕ НА ТОЧКОТО СО АЛАРМСКИ СИНГАЛ - АРАНИЦА ЗА ЗАТВОРУВАЕ / ОТВОРУВАЕ НА Вентилот A14 / B14 / C14:  Систем за откривање дизајниран да сигнализира и да интервенира при затворање на возводниот систем ако точката на "роса" ја надминува претходно поставената максимална вредност. Овозможува зачувување на постројката и системите поврзани со неа. 

. A14 - B14 - C14 =
ЕЛЕКТРИЧНИ / ПНЕВМАТСКИ Вентили - КОНТРОЛИРАНО ОД DEW POINT PROBE A13 / B13 / C13:
Систем дизајниран да го затвори возводниот систем со команда на сондата „точка на роса“. 

На S0 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + Вентил за безбедност со повисок капацитет за испуштање СО МАКСИМАЛНА опсег на "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Целосно третиран систем за акумулација на компримиран воздух. Корисно е да се компензираат сите потрошувачки врвови во дистрибутивниот систем.
Користете галванизирана или витрофлекс (храна одделение) верзија внатрешно за да го задржите истиот квалитет на воздухот.

На L0 =
ЛИНИЈА ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА КОМПРЕСИРАНО ВОЗДУХ
Систем за дистрибуција на компримиран воздух до разни корисници, со големина за да се добие минимален пад на притисокот и да се одржи квалитетот на воздухот.
Особено соодветни се системите со алуминиумски цевки кои се едноставни, модуларни и со одлична вредност на парите.
 

На V0 =
Вентил за исклучување:
Рачен / електричен / пневматски систем за контрола дизајниран за пресретнување и / или пренасочување на протокот на компримиран воздух.

** Сите компоненти посветени на производство и третман на компримиран воздух мора да бидат инсталирани според спецификациите наведени во соодветните прирачници за употреба и одржување. Просторијата во која ќе бидат сместени сите компоненти мора да има систем за вентилација што овозможува исфрлање на топол воздух произведен од компресорите и воведување на филтриран надворешен воздух, кој, на пример, го цица компресорите и сушарите, овозможува оптимално работење без филтри за затнување и радијатори што можат да доведат до блок на машината. Повеќето производители означуваат минимална температура на околината од 3/5 ° C и максимална 45/50 ° C за просторијата со цел да не дојде до замрзнување и прегревање на машините што би предизвикало нивно блокирање или дефект.

Системот прикажан на слика 1
претставува целосно решение РЕДУНДАНТ бидејќи се состои во удвојување на компоненти во 3 системи со намера да се зголеми нивната сигурност и достапност, особено за функциите од значително значење, гарантирајќи континуитет на производството со истите стандарди за квалитет.

Под претпоставка дека во производниот систем потрошувачката на компримиран воздух е вредност "X", со упатување на Слика 1 и протокот на системи "А" - "Б" - "Ц" имаме:

 • X = A + B = A + C = B + C

Дефект на еден систем на A / B / C или компонента поврзана со него не го загрозува производниот систем дури и во однос на квалитетот на воздухот.

Вметнувањето на системот за бај-пас на која било компонента мора да ја обезбеди истата компонента „низводно“ или „возводно“ што може да ја извршува истата функција.

На пример, создавање бајпас на фен и исклучување во случај на дефект без друг безводно или низводно, ви овозможува да продолжите да имате компримиран воздух во системот, но ќе ви бидат претставени вторите честички на кондензатот со можни проблеми на ниво на крајна употреба. Ова резонирање важи и за сите компоненти присутни во системот.


 

ЛЕГЕНДА

. А1 - Б1 - Ц1 =
ПОДЕЛУВАЧ НА ВОДА / МАСЛО ИЛИ СИСТЕМ ЗБИРКА НА КОНДЕНЗАТ:
Систем дизајниран да собира кондензат што содржи масло / нечистотии произведени од различните компоненти присутни во системот за третман на компримиран воздух

. A2 - B2 - C2 =
СИСТЕМ НА КОМПРЕСОР:
Систем дизајниран да генерира компримиран воздух

. A3 - B3 - C3 =
КОНЕЧНИ ВОЗДУХ + ФИЛТЕР ЗА ЦЕНТРИФУГАЛЕН ПОДЕЛБАР + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем дизајниран да ја намалува температурата на влезот на излезна температура од само 5 ° C над амбиентот. Овозможува правилно димензионирање на фенот низводно и прво намалување на кондензатот пренесен во комбинираниот сепаратор на циклон.

. A4 - B4 - C4 =
ФИЛТРАЦИЈА СО ИНТЕРЦЕПЦИЈА "П" - ПАРТИЦИ ДО 3 микрони + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран прво да ги разгради грубите честички на нечистотии и дел од кондензатот.

. A5 - B5 - C5 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + БЕЗБЕДНОСНИ ВЕНТАЛ СО ПОВЕЕ ПОВИСОК ОД ТЕЛОТО "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за акумулација кој, благодарение на експанзијата на компримираниот воздух и на продолжената контактна површина, произведува понатамошно намалување на кондензатот.
Препорачливо е да се користи галванизирана верзија или да се третира внатрешно со витрофлекс (храна) бидејќи внатрешната сурова верзија со текот на времето создава нечистотии што може да го заглават системот за автоматско одводнување.

. A6 - B6 - C6 =
СИСТЕМ ЗА СУШЕЕ ЗА ЦИКЛИ ЗА ЛИЧЕЕ - КЛАСА 4 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ТОЧКА 3 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до 3 ° C (или друга вредност во зависност од видот). Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност.

. A7 - B7 - C7 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.

. A8 - B8 - C8 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A9 - B9 - C9 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A10 - B10 - C10 =
ФИЛТРАЦИЈА ПО АДОСОБИЈА "Ц" - МАКСА КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО 0,003 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да го лиши воздухот од загадувачки елементи апсорбирајќи ги повеќето органски материи.

. A11 - B11 - C11 =
СИСТЕМ ЗА СУШАЕ НА АДОСОЦИЈА - КЛАСА 2 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -40 ° C /КЛАСА 1 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -70 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до -40 / -70 ° С. Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност и затоа е лесно да се разбере како е оптимално решение за системите каде што е потребно максимално сушење.

. A12 - B12 - C12 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - СОГЛЕДУВАЕ НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.
Поставено низводно од фен за апсорпција, ги блокира сите честички што може да се создадат од материјалот за сушење што го содржи.

. A13 - B13 - C13 =
ИЗВРШУВАЈТЕ ИЗВЕШТАЈ ЗА МЕРЕЕ НА ТОЧКОТО СО АЛАРМСКИ СИНГАЛ - АРАНИЦА ЗА ЗАТВОРУВАЕ / ОТВОРУВАЕ НА Вентилот A14 / B14 / C14:
Систем за откривање дизајниран да сигнализира и да интервенира при затворање на системот возводно ако точката на "роса" ја надминува претходно поставената максимална вредност.
Овозможува зачувување на постројката и системите поврзани со неа.
 

. А14 - Б14 - Ц14 =
ЕЛЕКТРИЧНИ / ПНЕВМАТСКИ Вентили - КОНТРОЛИРАНО ОД DEW POINT PROBE A13 / B13 / C13:
Систем дизајниран да го затвори возводниот систем со команда на сондата „точка на роса“. 

На S0 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + Вентил за безбедност со повисок капацитет за испуштање СО МАКСИМАЛНА опсег на "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Целосно третиран систем за акумулација на компримиран воздух. Корисно е да се компензираат сите потрошувачки врвови во дистрибутивниот систем.
Користете галванизирана или витрофлекс (храна одделение) верзија внатрешно за да го задржите истиот квалитет на воздухот.

На L0 =
ЛИНИЈА ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА КОМПРЕСИРАНО ВОЗДУХ
Систем за дистрибуција на компримиран воздух до разни корисници, со големина за да се добие минимален пад на притисокот и да се одржи квалитетот на воздухот.
Особено соодветни се системите со алуминиумски цевки кои се едноставни, модуларни и со одлична вредност на парите.
 

На V0 =
Вентил за исклучување:
Рачен / електричен / пневматски систем за контрола дизајниран за пресретнување и / или пренасочување на протокот на компримиран воздух.

** Сите компоненти посветени на производство и третман на компримиран воздух мора да бидат инсталирани според спецификациите наведени во соодветните прирачници за употреба и одржување. Просторијата во која ќе бидат сместени сите компоненти мора да има систем за вентилација што овозможува исфрлање на топол воздух произведен од компресорите и воведување на филтриран надворешен воздух, кој, на пример, го цица компресорите и сушарите, овозможува оптимално работење без филтри за затнување и радијатори што можат да доведат до блок на машината. Повеќето производители означуваат минимална температура на околината од 3/5 ° C и максимална 45/50 ° C за просторијата со цел да не дојде до замрзнување и прегревање на машините што би предизвикало нивно блокирање или дефект.

Системот прикажан на слика 2
исто така претставува комплетно решение РЕДУНДАНТ бидејќи се состои во удвојување на компоненти во 2 системи со намера да се зголеми нивната сигурност и достапност, особено за функциите од значително значење, гарантирајќи континуитет на производството со истите стандарди за квалитет.

Претпоставувајќи дека во производниот систем потрошувачката на компримиран воздух е вредност "X", со упатување на слика 2 и протокот на системи "А" - "Б" имаме:

 • X = А = Б

Дефект на еден систем на A / B или компонента поврзана со него не го загрозува производниот систем дури и во однос на квалитетот на воздухот.
За разлика од системот на слика 1, системот на слика 2 очигледно има помалку опции за управување, исто така, во однос на процентот на работа на различните машини.


 

ЛЕГЕНДА

. A1 - B1 - C1 =
ПОДЕЛУВАЧ НА ВОДА / МАСЛО ИЛИ СИСТЕМ ЗБИРКА НА КОНДЕНЗАТ:
Систем дизајниран да собира кондензат што содржи масло / нечистотии произведени од различните компоненти присутни во системот за третман на компримиран воздух

. A2 - B2 - C2 =
СИСТЕМ НА КОМПРЕСОР:
Систем дизајниран да генерира компримиран воздух

. A3 - B3 - C3 =
КОНЕЧНИ ВОЗДУХ + ФИЛТЕР ЗА ЦЕНТРИФУГАЛЕН ПОДЕЛБАР + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем дизајниран да ја намалува температурата на влезот на излезна температура од само 5 ° C над амбиентот.
Овозможува правилно димензионирање на фенот низводно и прво намалување на кондензатот пренесен во комбинираниот сепаратор на циклон.

. A4 - B4 - C4 =
ФИЛТРАЦИЈА СО ИНТЕРЦЕПЦИЈА "П" - ПАРТИЦИ ДО 3 микрони + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран прво да ги разгради грубите честички на нечистотии и дел од кондензатот.

. A5 - B5 - C5 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + БЕЗБЕДНОСНИ ВЕНТАЛ СО ПОВЕЕ ПОВИСОК ОД ТЕЛОТО "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за акумулација кој, благодарение на експанзијата на компримираниот воздух и на продолжената контактна површина, произведува понатамошно намалување на кондензатот.
Препорачливо е да се користи галванизирана верзија или да се третира внатрешно со витрофлекс (храна) бидејќи внатрешната сурова верзија со текот на времето создава нечистотии што може да го заглават системот за автоматско одводнување.

. A6 - B6 - C6 =
СИСТЕМ ЗА СУШЕЕ ЗА ЦИКЛИ ЗА ЛИЧЕЕ - КЛАСА 4 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ТОЧКА 3 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до 3 ° C (или друга вредност во зависност од видот).
Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност.

. A7 - B7 - C7 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.

. A8 - B8 - C8 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A9 - B9 - C9 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A10 - B10 - C10 =
ФИЛТРАЦИЈА ПО АДОСОБИЈА "Ц" - МАКСА КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО 0,003 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да го лиши воздухот од загадувачки елементи апсорбирајќи ги повеќето органски материи.

. A11 - B11 - C11 =
СИСТЕМ ЗА СУШАЕ НА АДОСОЦИЈА - КЛАСА 2 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -40 ° C /КЛАСА 1 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -70 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до -40 / -70 ° С.
Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност и затоа е лесно да се разбере како е оптимално решение за системите каде што е потребно максимално сушење.

. A12 - B12 - C12 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - СОГЛЕДУВАЕ НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор. Поставено низводно од фен за апсорпција, ги блокира сите честички што може да се создадат од материјалот за сушење што го содржи.

. A13 - B13 - C13 =
ИЗВРШУВАЈТЕ ИЗВЕШТАЈ ЗА МЕРЕЕ НА ТОЧКОТО СО АЛАРМСКИ СИНГАЛ - АРАНИЦА ЗА ЗАТВОРУВАЕ / ОТВОРУВАЕ НА Вентилот A14 / B14 / C14:
Систем за откривање дизајниран да сигнализира и да интервенира при затворање на системот возводно ако точката на "роса" ја надминува претходно поставената максимална вредност.
Овозможува зачувување на постројката и системите поврзани со неа.
 

. A14 - B14 - C14 =
ЕЛЕКТРИЧНИ / ПНЕВМАТСКИ Вентили - КОНТРОЛИРАНО ОД DEW POINT PROBE A13 / B13 / C13:
Систем дизајниран да го затвори возводниот систем со команда на сондата „точка на роса“. 

На S0 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + Вентил за безбедност со повисок капацитет за испуштање СО МАКСИМАЛНА опсег на "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Целосно третиран систем за акумулација на компримиран воздух. Корисно е да се компензираат сите потрошувачки врвови во дистрибутивниот систем.
Користете галванизирана или витрофлекс (храна одделение) верзија внатрешно за да го задржите истиот квалитет на воздухот.

На L0 =
ЛИНИЈА ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА КОМПРЕСИРАНО ВОЗДУХ
Систем за дистрибуција на компримиран воздух до разни корисници, со големина за да се добие минимален пад на притисокот и да се одржи квалитетот на воздухот.
Особено соодветни се системите со алуминиумски цевки кои се едноставни, модуларни и со одлична вредност на парите.
 

На V0 =
Вентил за исклучување:
Рачен / електричен / пневматски систем за контрола дизајниран за пресретнување и / или пренасочување на протокот на компримиран воздух.

** Сите компоненти посветени на производство и третман на компримиран воздух мора да бидат инсталирани според спецификациите наведени во соодветните прирачници за употреба и одржување. Просторијата во која ќе бидат сместени сите компоненти мора да има систем за вентилација што овозможува исфрлање на топол воздух произведен од компресорите и воведување на филтриран надворешен воздух, кој, на пример, го цица компресорите и сушарите, овозможува оптимално работење без филтри за затнување и радијатори што можат да доведат до блок на машината. Повеќето производители означуваат минимална температура на околината од 3/5 ° C и максимална 45/50 ° C за просторијата со цел да не дојде до замрзнување и прегревање на машините што би предизвикало нивно блокирање или дефект.

Системот прикажан на слика 3
претставува целосно решение но не РЕДУНДАНТ целосно.
Тој е меѓу најчесто користените системи. Вметнувањето во серија од неколку компресори може да гарантира производство на компримиран воздух само во случај на дефект на еден од нив. Во случај на дефект на фен, на пример, нема да имаме што да гарантираме ист третман освен ако истата компонента не се вметне низводно или возводно во серија, подготвени да интервенираат во случај на дефект. Вметнувањето во серија на фен може да работи само како резервна копија бидејќи се претпоставува дека истовремено работи (треба да има иста брзина на проток) нема да има корист, напротив, разменувачот може да замрзне.


 

ЛЕГЕНДА

. A1 - B1 - C1 =
ПОДЕЛУВАЧ НА ВОДА / МАСЛО ИЛИ СИСТЕМ ЗБИРКА НА КОНДЕНЗАТ:
Систем дизајниран да собира кондензат што содржи масло / нечистотии произведени од различните компоненти присутни во системот за третман на компримиран воздух

. A2 - B2 - C2 =
СИСТЕМ НА КОМПРЕСОР:
Систем дизајниран да генерира компримиран воздух

. A3 - B3 - C3 =
КОНЕЧНИ ВОЗДУХ + ФИЛТЕР ЗА ЦЕНТРИФУГАЛЕН ПОДЕЛБАР + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем дизајниран да ја намалува температурата на влезот на излезна температура од само 5 ° C над амбиентот.
Овозможува правилно димензионирање на фенот низводно и прво намалување на кондензатот пренесен во комбинираниот сепаратор на циклон.

. A4 - B4 - C4 =
ФИЛТРАЦИЈА СО ИНТЕРЦЕПЦИЈА "П" - ПАРТИЦИ ДО 3 микрони + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран прво да ги разгради грубите честички на нечистотии и дел од кондензатот.

. A5 - B5 - C5 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + БЕЗБЕДНОСНИ ВЕНТАЛ СО ПОВЕЕ ПОВИСОК ОД ТЕЛОТО "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за акумулација кој, благодарение на експанзијата на компримираниот воздух и на продолжената контактна површина, произведува понатамошно намалување на кондензатот.
Препорачливо е да се користи галванизирана верзија или да се третира внатрешно со витрофлекс (храна) бидејќи внатрешната сурова верзија со текот на времето создава нечистотии што може да го заглават системот за автоматско одводнување.

. A6 - B6 - C6 = СИСТЕМ ЗА СУШЕЕ ЗА ЦИКЛИ ЗА ЛИЧЕЕ - КЛАСА 4 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ТОЧКА 3 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до 3 ° C (или друга вредност во зависност од видот).
Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност.

. A7 - B7 - C7 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.

. A8 - B8 - C8 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A9 - B9 - C9 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A10 - B10 - C10 =
ФИЛТРАЦИЈА ПО АДОСОБИЈА "Ц" - МАКСА КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО 0,003 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да го лиши воздухот од загадувачки елементи апсорбирајќи ги повеќето органски материи.

. A11 - B11 - C11 =
СИСТЕМ ЗА СУШАЕ НА АДОСОЦИЈА - КЛАСА 2 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -40 ° C /КЛАСА 1 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -70 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до -40 / -70 ° С. Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност и затоа е лесно да се разбере како е оптимално решение за системите каде што е потребно максимално сушење.

. A12 - B12 - C12 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - СОГЛЕДУВАЕ НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор. Поставено низводно од фен за апсорпција, ги блокира сите честички што може да се создадат од материјалот за сушење што го содржи.

. A13 - B13 - C13 =
ИЗВРШУВАЈТЕ ИЗВЕШТАЈ ЗА МЕРЕЕ НА ТОЧКОТО СО АЛАРМСКИ СИНГАЛ - АРАНИЦА ЗА ЗАТВОРУВАЕ / ОТВОРУВАЕ НА Вентилот A14 / B14 / C14:
Систем за откривање дизајниран да сигнализира и да интервенира при затворање на системот возводно ако точката на "роса" ја надминува претходно поставената максимална вредност.
Овозможува зачувување на постројката и системите поврзани со неа.

 . A14 - B14 - C14 =
ЕЛЕКТРИЧНИ / ПНЕВМАТСКИ Вентили - КОНТРОЛИРАНО ОД DEW POINT PROBE A13 / B13 / C13:
Систем дизајниран да го затвори возводниот систем со команда на сондата „точка на роса“. 

На S0 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + Вентил за безбедност со повисок капацитет за испуштање СО МАКСИМАЛНА опсег на "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Целосно третиран систем за акумулација на компримиран воздух. Корисно е да се компензираат сите потрошувачки врвови во дистрибутивниот систем.
Користете галванизирана или витрофлекс (храна одделение) верзија внатрешно за да го задржите истиот квалитет на воздухот.

На L0 =
ЛИНИЈА ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА КОМПРЕСИРАНО ВОЗДУХ
Систем погоден за дистрибуција на компримиран воздух до разни корисници, со големина за да се добие минимален пад на притисокот и да се одржи квалитетот на воздухот. Особено соодветни се системите со алуминиумски цевки кои се едноставни, модуларни и со одличен однос квалитет / цена. 

На V0 =
Вентил за исклучување:
Рачен / електричен / пневматски систем за контрола дизајниран за пресретнување и / или пренасочување на протокот на компримиран воздух.

** Сите компоненти посветени на производство и третман на компримиран воздух мора да бидат инсталирани според спецификациите наведени во соодветните прирачници за употреба и одржување. Просторијата во која ќе бидат сместени сите компоненти мора да има систем за вентилација што овозможува исфрлање на топол воздух произведен од компресорите и воведување на филтриран надворешен воздух, кој, на пример, го цица компресорите и сушарите, овозможува оптимално работење без филтри за затнување и радијатори што можат да доведат до блок на машината. Повеќето производители означуваат минимална температура на околината од 3/5 ° C и максимална 45/50 ° C за просторијата со цел да не дојде до замрзнување и прегревање на машините што би предизвикало нивно блокирање или дефект.

Системот прикажан на слика 4
иста е како на слика 3 без фен за адсорпција што мора да се вметне според вашите потреби. Исти понатамошни размислувања за системот на Сл.3.


 

ЛЕГЕНДА

. А1 - Б1 - Ц1 =
ПОДЕЛУВАЧ НА ВОДА / МАСЛО ИЛИ СИСТЕМ ЗБИРКА НА КОНДЕНЗАТ:
Систем дизајниран да собира кондензат што содржи масло / нечистотии произведени од различните компоненти присутни во системот за третман на компримиран воздух

. A2 - B2 - C2 =
СИСТЕМ НА КОМПРЕСОР:
Систем дизајниран да генерира компримиран воздух

. A3 - B3 - C3 =
КОНЕЧНИ ВОЗДУХ + ФИЛТЕР ЗА ЦЕНТРИФУГАЛЕН ПОДЕЛБАР + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем дизајниран да ја намалува температурата на влезот на излезна температура од само 5 ° C над амбиентот.
Овозможува правилно димензионирање на фенот низводно и прво намалување на кондензатот пренесен во комбинираниот сепаратор на циклон.

. A4 - B4 - C4 =
ФИЛТРАЦИЈА СО ИНТЕРЦЕПЦИЈА "П" - ПАРТИЦИ ДО 3 микрони + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран прво да ги разгради грубите честички на нечистотии и дел од кондензатот.

. A5 - B5 - C5 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + БЕЗБЕДНОСНИ ВЕНТАЛ СО ПОВЕЕ ПОВИСОК ОД ТЕЛОТО "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за акумулација кој, благодарение на проширувањето на компримираниот воздух и продолжената контактна површина, произведува понатамошно намалување на кондензатот. Препорачливо е да се користи галванизирана верзија или да се третира внатрешно со витрофлекс (храна) бидејќи внатрешната сурова верзија со текот на времето создава нечистотии што може да го заглават системот за автоматско одводнување.

. A6 - B6 - C6 =
СИСТЕМ ЗА СУШЕЕ ЗА ЦИКЛИ ЗА ЛИЧЕЕ - КЛАСА 4 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ТОЧКА 3 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до 3 ° C (или друга вредност во зависност од видот).
Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност.

. A7 - B7 - C7 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.

. A8 - B8 - C8 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A9 - B9 - C9 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A10 - B10 - C10 =
ФИЛТРАЦИЈА ПО АДОСОБИЈА "Ц" - МАКСА КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО 0,003 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да го лиши воздухот од загадувачки елементи апсорбирајќи ги повеќето органски материи.

. A11 - B11 - C11 =
СИСТЕМ ЗА СУШАЕ НА АДОСОЦИЈА - КЛАСА 2 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -40 ° C /КЛАСА 1 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -70 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до -40 / -70 ° С.
Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност и затоа е лесно да се разбере како е оптимално решение за системите каде што е потребно максимално сушење.

. A12 - B12 - C12 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - СОГЛЕДУВАЕ НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.
Поставено низводно од фен за апсорпција, ги блокира сите честички што може да се создадат од материјалот за сушење што го содржи.

. A13 - B13 - C13 =
ИЗВРШУВАЈТЕ ИЗВЕШТАЈ ЗА МЕРЕЕ НА ТОЧКОТО СО АЛАРМСКИ СИНГАЛ - АРАНИЦА ЗА ЗАТВОРУВАЕ / ОТВОРУВАЕ НА Вентилот A14 / B14 / C14:
Систем за откривање дизајниран да сигнализира и да интервенира при затворање на системот возводно ако точката на "роса" ја надминува претходно поставената максимална вредност.
Овозможува зачувување на постројката и системите поврзани со неа.

 . A14 - B14 - C14 =
ЕЛЕКТРИЧНИ / ПНЕВМАТСКИ Вентили - КОНТРОЛИРАНО ОД DEW POINT PROBE A13 / B13 / C13:
Систем дизајниран да го затвори возводниот систем со команда на сондата „точка на роса“. 

На S0 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + Вентил за безбедност со повисок капацитет за испуштање СО МАКСИМАЛНА опсег на "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Целосно третиран систем за акумулација на компримиран воздух. Корисно е да се компензираат сите потрошувачки врвови во дистрибутивниот систем.
Користете галванизирана или витрофлекс (храна одделение) верзија внатрешно за да го задржите истиот квалитет на воздухот.

На L0 = ЛИНИЈА ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА КОМПРЕСИРАНО ВОЗДУХ
Систем за дистрибуција на компримиран воздух до разни корисници, со големина за да се добие минимален пад на притисокот и да се одржи квалитетот на воздухот.
Особено соодветни се системите со алуминиумски цевки кои се едноставни, модуларни и со одлична вредност на парите.
 

На V0 = Вентил за исклучување:
Рачен / електричен / пневматски систем за контрола дизајниран за пресретнување и / или пренасочување на протокот на компримиран воздух.

** Сите компоненти посветени на производство и третман на компримиран воздух мора да бидат инсталирани според спецификациите наведени во соодветните прирачници за употреба и одржување. Просторијата во која ќе бидат сместени сите компоненти мора да има систем за вентилација што овозможува исфрлање на топол воздух произведен од компресорите и воведување на филтриран надворешен воздух, кој, на пример, го цица компресорите и сушарите, овозможува оптимално работење без филтри за затнување и радијатори што можат да доведат до блок на машината. Повеќето производители означуваат минимална температура на околината од 3/5 ° C и максимална 45/50 ° C за просторијата со цел да не дојде до замрзнување и прегревање на машините што би предизвикало нивно блокирање или дефект.

Системот прикажан на слика 5
тоа е исто како на Сл.4 без резервоар „A5“ по ладилникот. Во зависност од вашите потреби, можете да се одлучите за ова решение со правилно димензионирање на фенот „A6“ во однос на карактеристиките на задниот ладилник „A3“. Исти понатамошни размислувања за системот на сл.3.


 

ЛЕГЕНДА

. A1 - B1 - C1 =
ПОДЕЛУВАЧ НА ВОДА / МАСЛО ИЛИ СИСТЕМ ЗБИРКА НА КОНДЕНЗАТ:
Систем дизајниран да собира кондензат што содржи масло / нечистотии произведени од различните компоненти присутни во системот за третман на компримиран воздух

. A2 - B2 - C2 =
СИСТЕМ НА КОМПРЕСОР:
Систем дизајниран да генерира компримиран воздух

. A3 - B3 - C3 =
КОНЕЧНИ ВОЗДУХ + ФИЛТЕР ЗА ЦЕНТРИФУГАЛЕН ПОДЕЛБАР + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем дизајниран да ја намалува температурата на влезот на излезна температура од само 5 ° C над амбиентот.
Овозможува правилно димензионирање на фенот низводно и прво намалување на кондензатот пренесен во комбинираниот сепаратор на циклон.

. A4 - B4 - C4 =
ФИЛТРАЦИЈА СО ИНТЕРЦЕПЦИЈА "П" - ПАРТИЦИ ДО 3 микрони + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран прво да ги разгради грубите честички на нечистотии и дел од кондензатот.

. A5 - B5 - C5 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + БЕЗБЕДНОСНИ ВЕНТАЛ СО ПОВЕЕ ПОВИСОК ОД ТЕЛОТО "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за акумулација кој, благодарение на експанзијата на компримираниот воздух и на продолжената контактна површина, произведува понатамошно намалување на кондензатот.
Препорачливо е да се користи галванизирана верзија или да се третира внатрешно со витрофлекс (храна) бидејќи внатрешната сурова верзија со текот на времето создава нечистотии што може да го заглават системот за автоматско одводнување.

. A6 - B6 - C6 =
СИСТЕМ ЗА СУШЕЕ ЗА ЦИКЛИ ЗА ЛИЧЕЕ - КЛАСА 4 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ТОЧКА 3 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до 3 ° C (или друга вредност во зависност од видот).
Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност.

. A7 - B7 - C7 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.

. A8 - B8 - C8 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A9 - B9 - C9 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A10 - B10 - C10 =
ФИЛТРАЦИЈА ПО АДОСОБИЈА "Ц" - МАКСА КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО 0,003 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да го лиши воздухот од загадувачки елементи апсорбирајќи ги повеќето органски материи.

. A11 - B11 - C11 =
СИСТЕМ ЗА СУШАЕ НА АДОСОЦИЈА - КЛАСА 2 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -40 ° C /КЛАСА 1 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -70 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до -40 / -70 ° С. Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност и затоа е лесно да се разбере како е оптимално решение за системите каде што е потребно максимално сушење.

. A12 - B12 - C12 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - СОГЛЕДУВАЕ НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.
Поставено низводно од фен за апсорпција, ги блокира сите честички што може да се создадат од материјалот за сушење што го содржи.

. A13 - B13 - C13 =
ИЗВРШУВАЈТЕ ИЗВЕШТАЈ ЗА МЕРЕЕ НА ТОЧКОТО СО АЛАРМСКИ СИНГАЛ - АРАНИЦА ЗА ЗАТВОРУВАЕ / ОТВОРУВАЕ НА Вентилот A14 / B14 / C14:
Систем за откривање дизајниран да сигнализира и да интервенира при затворање на системот возводно ако точката на "роса" ја надминува претходно поставената максимална вредност.
Овозможува зачувување на постројката и системите поврзани со неа.

 . A14 - B14 - C14 = ЕЛЕКТРИЧНИ / ПНЕВМАТСКИ Вентили - КОНТРОЛИРАНО ОД DEW POINT PROBE A13 / B13 / C13:
Систем дизајниран да го затвори возводниот систем со команда на сондата „точка на роса“. 

На S0 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + Вентил за безбедност со повисок капацитет за испуштање СО МАКСИМАЛНА опсег на "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Целосно третиран систем за акумулација на компримиран воздух. Корисно е да се компензираат сите потрошувачки врвови во дистрибутивниот систем.
Користете галванизирана или витрофлекс (храна одделение) верзија внатрешно за да го задржите истиот квалитет на воздухот.

На L0 =
ЛИНИЈА ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА КОМПРЕСИРАНО ВОЗДУХ
Систем за дистрибуција на компримиран воздух до разни корисници, со големина за да се добие минимален пад на притисокот и да се одржи квалитетот на воздухот.
Особено соодветни се системите со алуминиумски цевки кои се едноставни, модуларни и со одлична вредност на парите.
 

На V0 =
Вентил за исклучување:
Рачен / електричен / пневматски систем за контрола дизајниран за пресретнување и / или пренасочување на протокот на компримиран воздух.

** Сите компоненти посветени на производство и третман на компримиран воздух мора да бидат инсталирани според спецификациите наведени во соодветните прирачници за употреба и одржување. Просторијата во која ќе бидат сместени сите компоненти мора да има систем за вентилација што овозможува исфрлање на топол воздух произведен од компресорите и воведување на филтриран надворешен воздух, кој, на пример, го цица компресорите и сушарите, овозможува оптимално работење без филтри за затнување и радијатори што можат да доведат до блок на машината. Повеќето производители означуваат минимална температура на околината од 3/5 ° C и максимална 45/50 ° C за просторијата со цел да не дојде до замрзнување и прегревање на машините што би предизвикало нивно блокирање или дефект.

Системот прикажан на слика 6
тоа е исто како на слика 4 без ладилник пред резервоарот „A5“. Во зависност од вашите потреби, можете да се одлучите за ова решение со правилно димензионирање на фенот „A6“. Во ова решение, фенот "А6" ќе биде со поголема големина од оној на слика 5, бидејќи резервоарот "А5" нема активна размена на топлина, бидејќи ладилникот "А3" не може да гарантира соодветно намалување на температурата во Излез . Ова решение е валидно ако користите финален резервоар „S0“ што може да ги надомести сите врвови на потрошувачката во нашиот систем за крајна употреба. Со отсуство на резервоарот „А0“ и затоа само со присуство на резервоарот „А5“ може да се случи, во случај на врвови на потрошувачката, поминувањето на воздухот преку фенот „А6“ да има поголема брзина на проток отколку големината на последното, со несоодветни моменти на сушење на воздухот. Исти понатамошни размислувања за системот на сл.3.


 

ЛЕГЕНДА

. A1 - B1 - C1 =
ПОДЕЛУВАЧ НА ВОДА / МАСЛО ИЛИ СИСТЕМ ЗБИРКА НА КОНДЕНЗАТ:
Систем дизајниран да собира кондензат што содржи масло / нечистотии произведени од различните компоненти присутни во системот за третман на компримиран воздух

. A2 - B2 - C2 =
СИСТЕМ НА КОМПРЕСОР:
Систем дизајниран да генерира компримиран воздух

. A3 - B3 - C3 =
КОНЕЧНИ ВОЗДУХ + ФИЛТЕР ЗА ЦЕНТРИФУГАЛЕН ПОДЕЛБАР + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем дизајниран да ја намалува температурата на влезот на излезна температура од само 5 ° C над амбиентот.
Овозможува правилно димензионирање на фенот низводно и прво намалување на кондензатот пренесен во комбинираниот сепаратор на циклон.

. A4 - B4 - C4 =
ФИЛТРАЦИЈА СО ИНТЕРЦЕПЦИЈА "П" - ПАРТИЦИ ДО 3 микрони + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран прво да ги разгради грубите честички на нечистотии и дел од кондензатот.

. A5 - B5 - C5 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + БЕЗБЕДНОСНИ ВЕНТАЛ СО ПОВЕЕ ПОВИСОК ОД ТЕЛОТО "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за акумулација кој, благодарение на експанзијата на компримираниот воздух и на продолжената контактна површина, произведува понатамошно намалување на кондензатот.
Препорачливо е да се користи галванизирана верзија или да се третира внатрешно со витрофлекс (храна) бидејќи внатрешната сурова верзија со текот на времето создава нечистотии што може да го заглават системот за автоматско одводнување.

. A6 - B6 - C6 =
СИСТЕМ ЗА СУШЕЕ ЗА ЦИКЛИ ЗА ЛИЧЕЕ - КЛАСА 4 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ТОЧКА 3 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до 3 ° C (или друга вредност во зависност од видот).
Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност.

. A7 - B7 - C7 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.

. A8 - B8 - C8 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ / МЕХАНИЧКИ / ТЕРМОДИНАМСКИ ПОЛОВИНИЦИ
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A9 - B9 - C9 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "H" - ПАРТИЦИ ДО 0,01 микрони - КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО ДО 0,01 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги разградува најдобрите честички на нечистотии, концентрацијата на маслото и дел од кондензатот.

. A10 - B10 - C10 =
ФИЛТРАЦИЈА ПО АДОСОБИЈА "Ц" - МАКСА КОНЦЕНТРАЦИЈА НА МАСЛОТО 0,003 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да го лиши воздухот од загадувачки елементи апсорбирајќи ги повеќето органски материи.

. A11 - B11 - C11 =
СИСТЕМ ЗА СУШАЕ НА АДОСОЦИЈА - КЛАСА 2 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -40 ° C /КЛАСА 1 (ISO 8573-1) СО ДВЕEWЕН ПОЕН -70 ° C:
Активен систем за намалување на кондензатот што ја доведува точката на кондензација на роса до -40 / -70 ° С.
Во следните фази, компримираниот воздух може да произведе кондензат само ако наиде на систем со ситуација на размена на топлина под оваа вредност и затоа е лесно да се разбере како е оптимално решение за системите каде што е потребно максимално сушење.

. A12 - B12 - C12 =
ФИЛТРАЦИЈА ОД КОХАЛЕСЦИЕНЦИЈА "М" - ПАРТИЦИ ДО 1 микрон - СОГЛЕДУВАЕ НА МАСЛОТО ДО 0,1 mg / m3 + РАЗЛИЧНИ МАНОМЕТРИ + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Систем за филтрирање дизајниран да ги намалува честичките со средни нечистотии и дел од кондензатот во вториот чекор.
Поставено низводно од фен за апсорпција, ги блокира сите честички што може да се создадат од материјалот за сушење што го содржи.

. A13 - B13 - C13 =
ИЗВРШУВАЈТЕ ИЗВЕШТАЈ ЗА МЕРЕЕ НА ТОЧКОТО СО АЛАРМСКИ СИНГАЛ - АРАНИЦА ЗА ЗАТВОРУВАЕ / ОТВОРУВАЕ НА Вентилот A14 / B14 / C14:
Систем за откривање дизајниран да сигнализира и да интервенира при затворање на системот возводно ако точката на "роса" ја надминува претходно поставената максимална вредност.
Овозможува зачувување на постројката и системите поврзани со неа.

 . A14 - B14 - C14 =
ЕЛЕКТРИЧНИ / ПНЕВМАТСКИ Вентили - КОНТРОЛИРАНО ОД DEW POINT PROBE A13 / B13 / C13:
Систем дизајниран да го затвори возводниот систем со команда на сондата „точка на роса“. 

На S0 =
ГАЛВАНИЗИРАН / Сликан резервоар за акумулација + ВИТРОФЛЕКС ВНАТРЕШЕН + ПОДВОДНИ КОМПЛЕТ И МАНОМЕТР + Вентил за безбедност со повисок капацитет за испуштање СО МАКСИМАЛНА опсег на "A2 + B2 + C2" + АВТОМАТСКИ НЕОДВИСНИК ЕЛЕКТРОНСКА / МЕХАНИЧКА / ТЕРМОДИНАМИКА:
Целосно третиран систем за акумулација на компримиран воздух. Корисно е да се компензираат сите потрошувачки врвови во дистрибутивниот систем.
Користете галванизирана или витрофлекс (храна одделение) верзија внатрешно за да го задржите истиот квалитет на воздухот.

На L0 =
ЛИНИЈА ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА КОМПРЕСИРАНО ВОЗДУХ
Систем за дистрибуција на компримиран воздух до разни корисници, со големина за да се добие минимален пад на притисокот и да се одржи квалитетот на воздухот.
Особено соодветни се системите со алуминиумски цевки кои се едноставни, модуларни и со одлична вредност на парите.
 

На V0 =
Вентил за исклучување:
Рачен / електричен / пневматски систем за контрола дизајниран за пресретнување и / или пренасочување на протокот на компримиран воздух.

** Сите компоненти посветени на производство и третман на компримиран воздух мора да бидат инсталирани според спецификациите наведени во соодветните прирачници за употреба и одржување. Просторијата во која ќе бидат сместени сите компоненти мора да има систем за вентилација што овозможува исфрлање на топол воздух произведен од компресорите и воведување на филтриран надворешен воздух, кој, на пример, го цица компресорите и сушарите, овозможува оптимално работење без филтри за затнување и радијатори што можат да доведат до блок на машината. Повеќето производители означуваат минимална температура на околината од 3/5 ° C и максимална 45/50 ° C за просторијата со цел да не дојде до замрзнување и прегревање на машините што би предизвикало нивно блокирање или дефект.

Системот прикажан на слика 7
иста е како на слика 6 и претставува „минимална конфигурација“ за систем за производство и третман на компримиран воздух. Систем што треба да се користи во кој не се очекуваат врвови на потрошувачката во нашиот конечен систем, како што е наведено во размислувањата на Слика 6. Исти понатамошни размислувања за системот на Сл.3.


Видови и општо работење на компресорите со завртки:
„Завртка“ значи волуметриски компресори со машки и женски ротори во форма на спирален шраф што се мреат едни со други и го компресираат гасот

 • при фиксни вртежи = тие се компресори со фиксен број на вртежи во моторот, тие можат да ја покријат варијабилната потреба за компримиран воздух во контекст на производството само со регулација на оптоварување / празно. Со оглед на максималниот работен притисок, постои одредена максимална брзина на проток. Можно е да се прилагоди максималниот работен притисок во фабриката на пониски вредности, како што се од 10 Bar до 8 Bar, но протокот на произведен компримиран воздух ќе остане постојан (кај моделите со променливи вртежи се зголемува). Со истите карактеристики, има пониска цена за набавка од моделот со променлива брзина. Компресорот со фиксна брзина е погоден за производство во кое протокот што го бара корисникот има постојана потрошувачка близу до максималната брзина на проток на компресорот. Во спротивно, тоа би работело премногу долго во мирување со последователна голема потрошувачка на енергија.
 • променлива брзина = се компресори со варијабилни моторни вртежи, тие можат да ги покријат потребите на компримиран воздух во рамките на производството со помош на електронско регулирање на брзината на вртење на електричниот мотор, трошејќи ја само потребната енергија потребна во тој момент. Со истите карактеристики има поголема цена за купување отколку моделот со фиксна брзина.
  Компресорот со променлива брзина е погоден за производство во кое потрошувачката на компримиран воздух е променлива со опсег на потрошувачка помеѓу 20 и 100% со просечна потрошувачка од околу 70%. На овој начин се добиваат значителни заштеди на енергија со последователни намалувања на трошоците за електрична енергија.
 • празна машина = тоа е операција во која компресорот не создава компримиран воздух на излезот, но електричниот мотор продолжува да работи троши до 30% од потрошувачката при полн товар. Овој услов за работа се користи кога капацитетот за производство на компресорот е поголем од барањето на корисникот и кога е постигнат максималниот притисок, се избегнува веднаш да се исклучи компресорот бидејќи работата на исклучување, доколку се повтори премногу пати, покрај тоа што предизвикува повеќе електрична потрошувачка, доведува до деградација на единицата за вшмукување мотор-завртка. Оваа карактеристика е типична за компресорите со фиксна брзина и за компресорите со променлива брзина се јавува кога модулацијата на протокот генерално паѓа под 20% од максималната брзина на проток.
   

ИЗБОР НА ТАНКОРОТ:
Низ течението на компресорот се препорачува да се вметне белодробна состојба / резервоар што учествува во компензација на динамиката помеѓу барањето и производството на компримиран воздух.

ПРОМЕНЛИВИ ТАНКОРИ НА КОМПРЕСОР:
Во овој случај, резервоарот има задача да ја компензира динамиката на самиот компресор. Времето на одговор на компресорот со променлива брзина не е нула и во оваа фаза се компензира со резервоарот. Изборот на големината на резервоарот, со работа на компресорот што одржува постојан притисок, е едноставен и генерално можеме да претпоставиме 10% од максималната брзина на проток.
На пример, компресор со максимален капацитет од 10000 Lt / min ќе биде придружен со резервоар со волумен од 1000 литри.

ПРОМЕНЛИВИ ТАНКОРИ НА КОМПРЕСОР:
Исто така, во овој случај резервоарот има задача да ја компензира динамиката на самиот компресор, но неговото димензионирање, како резултат на работата помеѓу минималниот и максималниот притисок, е поголемо.
На пример, да претпоставиме:

 1. стапка на проток на компресорот = 10000 Lt / min = 0,167 m3 / s
 2. потрошувачка на корисник = 8000 Lt / min = 0,134 m3 / s
 3. хистереза ​​на компресорот = 1 Бар = опсег помеѓу притисокот ON и притисокот OFF

Компресорот со фиксна брзина ќе одговори на потребите на корисникот со периодично поминување од состојбата на полн проток (притисок ИСКЛУЧЕН) во состојба на вакуум (додека не се постигне притисок ВКЛУЧЕНО). Во вакуумска состојба, компресорот не произведува воздух, но троши околу 50% од неговата максимална моќност и затоа мора да се проценат следниве аспекти:

 • немаат премногу премини од празно до полн товар
 • содржат трошоци заради големината на резервоарот
 • содржат трошоци за енергија како резултат на хистереза ​​кои се зголемуваат приближно за 7% за секое зголемување од 1 Бар.

Разумен компромис би бил да се прошетаат од вакуум a целосен опсег на секои 30 секунди.
Во овој случај, волуменот на резервоарот се одредува со следната равенка:

 • ХИСТЕРЕЗА Х ТАНКОРИ ВОЛУМ = ВАКУУМ ВО ВРЕМЕТРАШУВА XЕ X Потрошувачка на комунални услуги

ПОТОА:

Волумен на резервоар = (ВРЕМЕТРАЕЕ НА ВАКУУМ x потрошувачка на комунални услуги) / хистереза
= (30 сек x 0,134 m3 / s) / 1 Бар
= 4,02 м3 = 4020 литри

Со истите варијабли, за да вметнеме резервоар со помал волумен, треба да постапиме според времето на минување од вакуум a целосен опсег или натамухистереза.

Волумен на резервоар = (ВРЕМЕТРАЕЕ НА ВАКУУМ x потрошувачка на комунални услуги) / хистереза
= (15 сек x 0,134 m3 / s) / 1 Бар
= 2,01 м3 = 2010 литри

Волумен на резервоар = (ВРЕМЕТРАЕЕ НА ВАКУУМ x потрошувачка на комунални услуги) / хистереза
= (30 сек x 0,134 m3 / s) / 1 Бар
= 2,68 м3 = 2680 литри

Како вид на материјали и третман имаме:
- резервоари од не'рѓосувачки челик (висока цена)
- челични резервоари насликани надворешно и сурови внатрешно (поевтино)
- топол галванизиран резервоар (се препорачува ако е поставен надвор)
- резервоар насликан однадвор или галванизиран внатрешно заштитен со епоксидна смола (висок внатрешен квалитет со можност за употреба во секторот за храна)


Сушење и филтрирање на воздухот
Воздухот што излегува од компресорот не е чист, но генерално има и други компоненти:
- водена пареа
- јаглеводороди
- прашоци
- други нечистотии

Јаглеводородите, поврзани со методите на подмачкување на компресорот, мора да се филтрираат преку филтрирање на излезот на компресорот и со третман на кондензатите што се собираат за отстранување во согласност со законот, регулирани со законски декрет и затоа се задолжителни. Водата на пареа присутна во компримиран воздух е другиот елемент што треба да се земе предвид: всушност, како резултат на термички варијации може да се кондензира со последователни проблеми на вентилите, погоните, резервоарот за тампон и комуналните услуги; поради оваа причина фенот е вметнат во линијата за производство на компримиран воздух.

ФЕН
Големината на фен мора да ги земе предвид не само вклучениот проток на воздух, туку и варијациите на температурата: техничките каталози ги означуваат методите за пресметка за правилно димензионирање; тука е корисно само да запомните неколку работи.
Максималното количество водена пареа што може да се содржи во еден м3 воздух зависи од температурата; како што е прикажано на табелата подолу; ова значи дека ако оваа вредност е надмината, има вишок на кондензација. Затоа е важно воздухот што циркулира во систем, каде што не можат да се исклучат значителни термички варијации (на пример затоа што дел од транспортните цевки излегуваат надвор од индустриската зграда), ефективно да се исуши.

Еден од најважните параметри во фен е точката на роса: оваа точка е температурна вредност што ги воспоставува условите на третираниот воздух што го напушта сушачот.
На пример, фен со точка на роса од 3 ° C значи дека воздухот што го напушта фенот има содржина на водена пареа, така што кондензацијата на преостанатата водена пареа која сè уште е содржана во неа, започнува да се јавува само ако температурата падне под 3 ° С. Јасно е дека изборот на типот на фен (на пр. Ладен циклус + 3 ° C, адсорпција до -70 ° C) зависи од посакуваната точка на роса, чиј избор пак произлегува од анализата на топлинските услови до со кој произведениот компримиран воздух ќе работи во однос на потребите за сушење што ги бара процесот.


ФИЛТЕРИ
Филтрацијата се одвива со вметнување на скали во единечни или групи на филтри со различна градација. Нормално, тоа преминува од спојување на филтрацијата до 3 микрони (префилтер) до таа до 0,01 микрони (сепаратор на масло). Како финална филтрација пред дистрибуција, се вметнува филтрација на адсорпција до 0,01 микрон (активен јаглен)

Видот на комбинацијата е означен во техничките каталози на производителот врз основа на барањата за квалитет на воздухот што треба да се добијат.
За „стерилен воздух“ мора да се користат специјални стерилни филтри.


KM0 УСЛУГА

Со цел да се обезбеди заштеда на потрошувачот во трошоците за управување и одржување на компресорот и компонентите, ВОРМДИСТРИБУЦИЈА  нуди ново решение за нула километри.

Што значи одржување на нула км?

Општо, квалитетен компресор се покажува како едноставна и сигурна машина. Ако се спореди, на пример, со автомобил, може да се види дека процентот на компоненти е многу помал и нивната врска е едноставна и интуитивна.

Преку поддршка на ВОРМДИСТРИБУЦИЈА со набавка на резервни делови и сите индикации за извршување на правилно рутинско одржување, клиентот во целосна автономија, користејќи сопствен внатрешен персонал или, исто така, потпирајќи се на надворешен персонал за одржување, како што е неговиот доверлив механичар, ќе може да изврши рутинско одржување на дефинитивно пониски од оние што се нудат на пазарот денес. Во случај клиентот да го довери одржувањето на специјализирана надворешна работилница ВОРМДИСТРИБУЦИЈАтоа ќе ги означи поврзаните лица кои можат да понудат поддршка од 360 ° со специјализирани техничари и механичари по најдобри цени на пазарот.


ЦИКЛОНСКИ ЕЛЕМЕНТ

Циклонски елемент специјално дизајниран за намалување на падовите на притисок и оптимизирање на одвојувањето на кондензатот.


ЕДИНСТВЕН МОДУЛАРЕН СИСТЕМ НА ПАЗАРОТ

• можност за двојно или тројно зголемување на капацитетот за третман на кондензат, или да се намали количината на остаток на загадувач
• може да се инсталира во кое било време, не само за време на првата инсталација
• единствениот што може да работи и како единечна или двојна колона


ТЕЛО ВО ПЛАСТИЧНИ ИЛИ ДРУГИ СИНТЕТСКИ МАТЕРИЈАЛИ


ПРВА ФИЛТРАЦИЈА

Ткаенински елемент за прва филтрација на цврсти честички.


АКТИВИРАНА ФИЛТРАЦИЈА ЗА ЈАГЛЕДОВИ

Активиран јаглероден елемент за дефинитивна филтрација на цврсти честички и честички на маслото.


МЕНУВАЧ НА АЛУМИНИУМ ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ

Тоа е делот каде компримираниот воздух се лади со соодветниот вентилатор.


ФОРМУЛА ЗА ОПЕРАТИВНА ИЗДАВАЕ *
* Факултативно по барање

РАБОТЕЕ ИЗДАВАЕ 36 → 60 МЕСЕЦИ
36-месечен договор за оперативно изнајмување * со можност за продолжување на 60 месеци (по избор).
* Услугата е предмет на верификација и одобрување на барањата на клиентот од страна на дистрибуција на црви

РАБОТЕЕ ИЗДАВАЈТЕ 60 МЕСЕЦИ
60-месечен договор за оперативно изнајмување *.
* Услугата е предмет на верификација и одобрување на барањата на клиентот од страна на дистрибуција на црви

Карактеристики
Оперативниот закуп на капитални добра е договор според кој Клиентот има изнајмено средство за максимум период од 60 месеци, наспроти исплата на периодична закупнина. Оперативниот изнајмување не е заем и не го стекнува централната банка.

На крајот на договорниот период, Клиентот има право:

- Врати ги средствата на закуподавачот (дистрибуција на црви)
- Обновете го договорот со пониска такса
- Потпишете нов договор со замена
- Одржувајте ги средствата со плаќање на последниот откуп (приближно 1% од вредноста на договорот)


Финансиски придобивки
Оперативниот изнајмување е формула која носи бројни предности, вклучително и:

- Без аванс
- Нема имобилизација на капиталот
- Одредени и програмабилни трошоци со текот на времето
- Зголемување на сопствениот проток на готовина


Даночни предности
Оперативниот закуп, покрај бројните економски предности, може да се пофали и со големи даночни предности, како што се:

- Без амортизација
- Цената на ратата целосно се одзема во текот на годината
- Целосно да се одземе каматна стапка за изнајмување, исто така за IRAP цели (за разлика од финансирање или изнајмување кога тоа не е можно)
- Без оптоварување на билансот на состојба на компанијата
- Трошоците за одржување на изнајменото средство се вклучени во закупнината, така што тие не придонесуваат за пресметување на даночниот одбиток на вонредните трошоци за одржување


Дополнителни придобивки
Оперативниот закуп никогаш не завршува, всушност има и други предности:

- Договор без назначување на цената на изнајменото средство за кое е предвидена само месечна претплата.
- Договор за фиксна такса не индексиран според финансиските параметри
- СИТЕ РИЗИК ризично осигурување на изнајмените средства вклучени во месечната закупнина

Резиме табела за главните разлики помеѓу лизингот и оперативниот изнајмување:

РАЗЛИКИ

ЛИЗИРАЕ

ОПЕРАТИВНО ИЗДАВАЕ

ОдбивањеТакси се одбиваат исклучиво за 2/3 од обичната амортизација.Целосно да се одземе такса за времетраењето избрано со договорот.
Централни ризициПријавување во центарот за ризици.Нема пријавување до центарот за ризици.
Финансиски ресурсиИмобилизација на финансиски средства.Неимобилизација на финансиски средства.
Техничка поддршкаОдговорност на закупецот; можна заштита преку договор за платена техничка помош.Ниту една директна одговорност, техничка помош и какви било потрошни материјали не се вклучени во надоместокот за изнајмување.
МотивазиониДефинитивно стекнување на структурното средство.Достапност на средство поврзано исклучиво само со периодот на употреба.
Почетна такса"Максиканоне". Можна амортизација на авансот во однос на времетраењето.Без аванс.
Времетраење на контролата2/3 од обичната амортизација.Времетраење 36/60 месеци.
Конечни опцииПраво на евентуална аквизиција на средството.Престанок на работниот однос, продолжување, купување.
Причини за занаетчиски бизнисиЗа секторски студии, договорот за финансиски лизинг се смета за набавка.Не се смета во секторските студии.

ПОБАРУВАЈТЕ ИНФО Информации за оваа формула: